Obavijesti

News

Komentari 1

Beograd: Vučić najavio oprost, sud oslobodio performere

Prekršajni sud je po hitnom postupku već procesuirao sedam osoba, šestero ih je osuđeno na 30 dana zatvora, jedna osoba na novčanu kaznu, a protiv dvije će se voditi prekršajni postupak u redovnoj proceduri

VIDEO

Beogradski sud oslobodio je u utorak navečer dvojicu performera koji su uhićeni poslije upada prosvjednika u zgradu Radio-televizije Srbije i optuženi za nasilničko ponašanje jer su u zgradu unijeli električnu pilu.

Nakon saslušanja osumnjičenih sud je donio rješenje kojim je odbio prijedlog tužiteljstva za određivanje pritvora, priopćio je sud.

Tužitelji se na tu odluku mogu žaliti u roku od tri dana.

Vučić tvrdi: Oporba je navodila prosvjednika na nasilje

Dvojica repera, Minja Pernat i Miljan Čičić javnosti su poznati po uličnim performansima i satiričnim pjesmama protiv vlasti.

Prekršajni sud je po hitnom postupku već procesuirao sedam osoba, šestero ih je osuđeno na 30 dana zatvora, jedna osoba na novčanu kaznu, a protiv dvije će se voditi prekršajni postupak u redovnoj proceduri.

Vođe oporbenog Saveza za Srbiju tražile su ultimativno oslobađanje svih uhićenih i najavile organiziranje mirnih prosvjeda i dežurstava ispred ureda predsjendika Aleksandra Vučića, naglasivši da je to mjesto s kojega, "sukladno  Ustavu i zakonu", oni mogu biti pušteni na slobodu, aludirajući na ovlasti predsjednika Srbije o oprostu.

Vučić: Tražim puštanje svih uhićenih, ali ne i nasilnika

Vučić je ranije u utorak rekao kako ima pravo na pomilovanje tijekom kaznenog postupka, ali ne i u slučaju prekršaja. Objasnio je da na žalbeni prekršajni sud ne može utjecati kao predsjednik, ali može "kao čovjek".

Jedan od uhićenih je i prekršajno kažnjenih na 30 dana zatvora je maturant, a njegovo su oslobađanje, uz potporu profesora, u ponedjeljak zatražile školske kolege iz beogrdske Filološke gimnazije, zaprijetivši da će, ne bude li oslobođen za 48 sati, pozvati učenike svih srednjih škola na ulicu i prosvjede.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...