Obavijesti

News

Komentari 14

Beogradski Trbosjek: Ubio 60 ljudi, a na kraju presudio i sebi

Beogradski Trbosjek: Ubio 60 ljudi, a na kraju presudio i sebi
1

Trifunovićev otac je bio notorni alkoholičar i kockar. Kući je često dovodio žene s kojima bi se seksao, a svoju ženu tjerao da kleči pored kreveta i pjeva njegove omiljene pjesme

VIDEO

Jedan od najvećih zločinaca bivše Jugoslavije harao je Beogradom krajem 1940-ih. Miodrag Stole Trifunović, poznat i kao 'beogradski Jack Trbosjek', ubio je oko 60 ljudi, silovao žene, krao i varao. 

Tjerao ženu da kleči pored kreveta i pjeva dok je bio s prostitutkama

Trifunović je rođen u Nišu u problematičnoj obitelji. Otac mu je bio notorni alkoholičar i kockar, a u centru grada imao je jednu od najuglednijih obućarskih radnji. Kući je često dovodio žene s kojima bi se seksao, a svoju ženu tjerao da kleči pored kreveta i pjeva njegove omiljene pjesme, piše Newsweek.rs. Trifunović je već tada počeo planirati svoja zvjerstva. Još u djetinjstvu je sanjao kako se krišom prikrada nekoj od očevih prostitutki i prvo je hvata za vrat i davi, a zatim siluje. 

Silovati počeo s 15 godina

Njegova prva žrtva bila je 12-godišnja djevojčica iz Merošina pored Niša koju je silovao kad mu je bilo 15 godina. Nakon toga s majkom se preselio u Beograd, veliki grad u kojem je njegova bolesna narav procvjetala. Djevojke je zlostavljao u punim tramvajima, a žrtve je tražio i po parkovima. Ljubavne parove slijedio bi danima, a zatim mladiće napadao šipkama i silovao im djevojke. 

Trifunović je tijekom školovanja skupljao sve što su srpski mediji objavljivali o Jacku Trbosjeku. Divio se njegovoj inteligenciji i snalažljivosti, kao i dvostrukom životu koji je vodio. Svog idola odlučio je nadmašiti. 

Susjedi: 'Bio je miran i tih, supruga ga je tukla'

Nakon Drugog svjetskog rata 'beogradski Jack Trbosjek' vodio je trostruki život. Bio je uspješni građevinski poduzetnik, suprug i ubojica. Svoj ubilački pohod pomno je isplanirao, iz stana kazališnog glumca Milivoja Mavida Popovića ukrao je periku, brkove, bradu, odijela i umetke za popunjavanje obraza zbog čega je godinu dana policiju navodio na krive tragove. 

Prvu žrtvu ubio je 31. siječnja 1948. Žrtva je bila 33-godišnjakinja koju je silovao i zadavio. Njezino tijelo ostavio je u jednom od nedovršenih paviljona u Cvijićevoj ulici. Svoju žeđ za ubijanjem nije mogao utažiti i iduću žrtvu ubio je samo 20 dana kasnije. Tijelo 22-godišnjakinje raskomadao je i stavio u dvije vreće te je bacio u Savu. Način ubojstva bio je isti. 

Nestanak Slavice prijavila je njezina sestra, Seka Trifunović. Nju su susjedi opisali kao svadljivu, nasilnu ženu koja je tukla svog tihog, mirnog i dobrog muža. Policija se kasnije šokirala kad je otkrila da je taj dobri, tihi muž glavom i bradom bio Miodrag. Kad je saznala za zločine svog supruga Seka je zatražila razvod, a kazala je kako ga je tukla jer je bio loš u krevetu.

Neshvaćeni 'pjesnik'

Svoje žrtve Stole ne najradije vrebao u Zvezdarskoj šumi. Jedna od djevojaka koja mu je uspjela pobjeći policiji je kazala kako joj je monstrum citirao poeziju prije nego ju je počeo daviti. Žalio joj se kako renomirani književnici nemaju sluha za njegovu umjetnost. Inače, obožavao je Honorea de Balzaca, pogotovo njegove 'Golicave priče'.

Beogradski serijski ubojica napokon je ostavio trag policiji kad je počeo ubijati muškarce, svoje partnere s kojima je pljačkao. Podmetnuo je požar u ugostiteljskom objektu 'Zlatno burence' jer je šef policiji prijavio ukradenu robu koju je čuvao u skladištu, no zaboravio je s kante benzina obrisati svoje otiske. 

Željeznom šipkom si probio srce

Točan broj Trifunovićevih žrtava ostaje nepoznat, no prema njegovom priznanju ubio je oko 60 ljudi. Zbog hrane i cigareta ubijao je i pacijente u duševnoj bolnici 'Toponica' gdje je bio smješten dok je glumio ludilo kako bi izbjegao vojsku i rat. 

'Beogradski Jack Trbosjek' na kraju je presudio i sam sebi. U istražnom zatvoru s kreveta je iščupao dvije željezne šipke i jednu si nabio u usta, a drugom si je probio srce.
 


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca