Obavijesti

Promo sadržaj

Berlinska institucija glazbe, Teifschwarz stiže u Zagreb

Berlinska institucija glazbe, Teifschwarz  stiže u Zagreb
3

Legendarni njemački deep house duo Teifschwarz gostuje za nešto manje od mjesec dana u Zagrebu, povodom 20 godina respektabilne DJ i producentske karijere

Dodatni povod za njihov dolazak je i pokretanje novog klupskog programa na horizontu zagrebačke nightlife scene pod nazivom tanzen. Ekipa iz zagrebačkog Tanzen Kollektiv-a koja stoji iza programa, za svoj prvi event sezone 2018/2019, ostvarila je kolaboraciju s poznatim berlinskim Watergate klubom. Tako uz njihove rezidente Tiefschwarz, dolazi i najnovije ime iz Watergate rasadnika talenata, Braunbeck.

Za lokaciju događaja, odabran je zagrebački klub Aquarius – mjesto na kojem je Tiefschwarz odradio svoj prvi nastup u Hrvatskoj, još davne 2002. godine u sklopu programa Stylish. Loops, Kontrapunkt, Astralis, Stereo Studio… legendarni su gostujući programi ove stare crkve dobrog zvuka na kojima su odrastale generacije zaljubljenika u elektronsku glazbu. Aquarius Zagreb, iako neaktivan posljednjih godina u programskom smislu, u kolaboraciji s Tanzen Kollektivom vraća se na velika vrata zagrebačke klupske scene. Posjetitelji ovog, a i budućih evenata, mogu očekivati potpuno novi audio-vizualni doživljaj ove klupske institucije te vrhunsku produkciju uz velika gostujuća imena jednom mjesečno.

Ograničen broj karata za ovaj glazbeni suvenir možete pronaći na Entrio webshopu, ili na fizičkim prodajnim mjestima Entrio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tiefschwarz, kojeg čine braća Ali i Basti Schwarz, svoju strast prema techno i deep house glazbi demonstriraju još od ranih 90-ih. Prve pojedinačne nastupe ostvarili su u rodnom Stuttgartu, gdje jedno vrijeme vode legendarni Red Dog klub. Kao promotori u ranim danima, na njihovim programima po prvi put sviraju velika imena US house scene kao što su Mike Dunn, Tony Humphries i Masters at Work. Upravo ovi umjetnici imali su prvi veći glazbeni utjecaj na Tiefschwarz. 2001. njihov album prvijenac RAL9005, pod okriljem londonskom labela Classic Recordings, lansira ih na globalnu scenu.

Uskoro slijedi “neizbježno” preseljenje u Berlin, koji ranih 2000ih ubrzano postaje epicentar renesanse elektronske glazbene scene. Nevjerojatan talent i glazbenu širinu demonstriraju remixiranjem imena kao što su Depeche Mode, Madonna, Roxy Music, Booka Shade, Cassius, The Rapture, Missy Elliot, Kelis… 2006. godine pokreću i vlastiti izdavački brand Souvenir kroz koji do dan danas komuniciraju svoju viziju i prepoznatljiv glazbeni stil.

“Sviđa nam se ideja da na glazbu gledamo kao suvenir. Impresiju koju pohraniš i poneseš gdje god ju dohvatio. Nešto osobno i intimno što ćeš zauvijek pamtiti.” – tako Tiefschwarz opisuje svoju glazbenu filozofiju zadnjih 20 godina. Ni u jednom trenutku se nisu čvrsto vezali za jedan glazbeni pravac, već neprestano pokazuju svoju ljubav prema čistoj glazbenoj melodiji, neovisno o njezinom žanru.

Braunbeck, punog imena Fabian Braunbeck, trenutno prvo ime na Watergate listi upcoming artista upotpunit će nastup Tiefschwarza u zagrebačkom Aquariusu. Porijeklom također iz Stuttgarta, do sada je svoje ime uglavnom gradio na producentskom radu. Nedavno je pokrenuo i vlastiti label, Sol Eterno. Njegov prvi single “Ullalet” iz 2017. redovno se nalazi na playlistama velikih imena kao što su Ame, Solomun, &ME, Rampa, Blond:ish te Adriatique. Početkom listopada ove godine, berlinski Watergate ga uzima pod svoje okrilje kako bi ubrzano mogao brusiti svoj neupitan talent. Ovo mu je premijerni nastup u Hrvatskoj, nadamo se tek prvi od mnogih. Poslušajet kako zvuči ovdje.

Ovu četverosatnu berlinsku deep house rapsodiju dodatno će pojačati i dva domaća DJa. Bronski, zasigurno jedan od najtalentiranijih domaćih DJa posljednjih godina. Poznat kao jedan od osnivača Deep’n’Delicious programa, a također član riječkog KBS-a. Mozer, provjereno ime underground scene 2000ih, svojedobno dijelio deckove s imenima kao što su Ken Ishii, Pascal FEOS, Billy Nasty, Deetron, Funk D'Void, Valentino Kanzyani… Vratio se na scenu ove godine odličnim nastupom na Labyrinth Open warmup partyu u Zagrebu, nakon 7 godina odsustva.

Više informacija o događaju potražite na facebook stranici eventa, ili na stranici Tanzen Kollektiv-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu
Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince