Obavijesti

News

Komentari 9

Berlusconiju laskaju usporedbe s Trumpom: Ima puno sličnosti

Berlusconiju laskaju usporedbe s Trumpom: Ima puno sličnosti
1

Talijanski komičari ističu da je među poveznicama zaboravio spomenuti i utaje poreza. Berlusconi je na vlast došao na krilu nezadovoljstva birača zbog korupcijske afere "Mani pulite"

VIDEO

Bivšem talijanskom premijeru Silviju Berlusconiju laskaju usporedbe s novoizabranim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, priznao je u intervjuu objavljenom u subotu u listu Corriere della Sera. 

I dok talijanski komičari koriste priliku da ismiju sličnosti između dvojice čelnika sklonih gafovima ili dvojice biznismena-političara sa zanimljivim frizurama, Berlusconi s ponosom ističe brojne zajedničke dodirne točke i osobine. 

"Ima puno očiglednih sličnosti, iako je moja poduzetnička karijera drukčija od Trumpove, kojega nisam nikada upoznao", kazao je za Corriere della Sera Berlusconi, koji je prije ulaska u politiku 1994. bio medijski mogul i predsjednik nogometnog kluba Milan.

Talijanski komičari ističu da je među poveznicama zaboravio spomenuti i utaje poreza. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Berlusconi je na vlast došao na krilu nezadovoljstva birača zbog korupcijske afere "Mani pulite" s početka devedesetih, u koju su bili umiješani brojni vodeći političari iz pet vladajućih stranaka u zemlji.

Talijanski poduzetnik i političar koji će ove godine napuniti 80 godina kazao je da su i njega, poput Trumpa "izabrali svi Amerikanci zasićeni starim političkim sustavom". 

Taj je sustav napravio "pogrešku tipičnu za sve lijevo orijentirane stranke u svijetu, koje vjeruju da je politička korektnost način da se političari približe narodu. Pritom ne shvaćaju da su građani umorni od poreza, birokracije, imigracije bez kontrole, nezaposlenosti i opasnosti od terorizma. To je jednako u Americi kao u Italiji i u Europi", kazao je. 

"Amerikanci su izabrali Donalda Trumpa, a sada ga pustite da radi... Predsjednika ćete procijeniti po onome što je napravio", smatra Berlusconi, koji je premijersku dužnost obavljao u četirima talijanskim vladama. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a