Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bernardić: Ivica Todorić ulazi u politiku? Ma, to je smiješno...

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ponovno se osvrnuo na poreznu reformu Vlade i ustvrdio kako se njom propustilo povećati plaće građanima, koji sve više iseljavaju iz zemlje. Ova reforma, kaže, nepravedna je i loša...

Davor Bernardić (SDP) prokomentirao je najavu Ivice Todorića da ulazi u politiku. 

- To je po meni smiješno, ali bit će zanimljivo gledati što će Todorić reći o tajnim sastancima s premijerom Plenkovićem, ministrom financija Marićem, članovima HDZ-a u Vladi te tko su mu bili politički sponzori te kako je došlo do ove afere Borg, tko su glavni akteri i kakve su financijske posljedice koje nažalost cijela Hrvatska počinje polako osjećati - poručio je šef SDP-a. 

Ponovno se osvrnuo na poreznu reformu Vlade i ustvrdio kako se njom propustilo povećati plaće građanima, koji sve više iseljavaju iz zemlje. Ova reforma, kaže, nepravedna je i loša jer se plaće dižu samo najbogatijima i premijeru Plenkoviću umjesto svim radnicima. Tvrdi i da Vlada ovom reformom ide na ruku uvoznim lobijima. 

- Ovo nije Vlada radnika i siromašnih, ovo je Vlada koja služi bogatima. Svaku priliku koriste da uzmu od siromašnih i dau bogatima - ustvrdio je šef SDP-a. 

TOMISLAV KLAUŠKI Todorić bi spašavao Hrvatsku. Ali tek kad nahrani golubove...

Ustvrdio je kako ni jedna reforma nije napravljena te da je riječ o pretakanju šupljeg u prazno i bacanju prašine u oči čime se stvara dojam da se nešto radi za građane. Osvrnuo se i na ultimatum Milana Bandića iz čijeg su kluba najavili kako neće podržati proračun ako se ne osiguraju novci za besplatne udžbenike za osnovnoškolce u cijeloj državi. 

- Mjera besplatnih udžbenika sama po sebi nije loša, ali pitanje je kad dolazi i od koga. Očito je zagrebački proračun presušio zbog kupovine mandata u Saboru i pravo je pitanje tko provodi obrazovnu reformu. Mislio sam da je provodi HNS, a ne Bandić. Bit će zanimljivo vidjeti u narednim tjednima tko je zapravo glavni partner ove Vlade, HNS ili Bandić - poručio je Bernardić. 

VIDEO: PRVO JUTRO NA SLOBODI Gazda je 'vratio' staru frizuru i poručio svima: Osvojit ću vlast!

Budući da je SDP je prije više od godinu dana pokrenuo interpelaciju vezano za pozdrav "Za dom spremni" postavilo se pitanje očekuje li uskoro raspravu u Saboru te kako gleda na izvješće pravobraniteljice Lore Vidović koja je upozorila vladajuće da ne reagiraju na govor mržnje te povijesni revizionizam. Bernardić je napomenuo kako je pravobraniteljica u pravu. Podsjetio je i kako je Plenkovićevo povjerenstvo dozvolilo povremenu upotrebu ustaškog pozdrava iako u Ustavu antifašizam temeljno određenje naše zemlje. 

- Upravo zato što smo zabrinuti za opću klimu u društvu, govor mržnje, napade na pripadnike manjina SDP mora pokrenuti interpelaciju jer ne želimo dopustiti da Plenkovićevo povjerenstvo pod povremenom upotrebom ustaškog pozdrava de facto omogućava tu klimu u društvu. Naš zadatak je spriječiti bilo kakvu relativizaciju fašizma, revitalizaciju ustaštva. Želimo omogućiti da Hrvatska bude normalna europska zemlje. U kojoj europskoj državi bi veličanje ustaštva bilo dozvoljeno - upitao je Bernardić. 

Komentari (45)
  • Rugala se sova sjenici.

    21. 11. 2018,   13:04
  • Gospon Bernardic , neko mu je rekao da ste i vi u politici .

    21. 11. 2018,   13:06
  • Osobno ne vidim u čemu je problem? Tko je više lapio, taj bolje kotira u Hrvatskome saboru pa čak i Vladi.

    21. 11. 2018,   15:33