Obavijesti

News

Komentari 88

Bernardić: Kolinda i Plenković trebali su biti tu u Brezovici

Moderna hrvatska država nastala je na antifašizmu, ali očito je da se neki u hrvatskoj politici te činjenice srame pa od nje bježe i okreću glavu. Da nije bilo hrvatskih partizana, ne bi bilo ni današnje Hrvatske, rekao je

VIDEO

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić, koji  je u petak prisustvovao obilježavanju Dana antifašističke borbe u šumi Brezovica kod Siska, kazao je kako su na tom skupu trebali biti nazočni predsjednica Republike i predsjednik Vlade, umjesto što su poslali svoje izaslanike.

"Trebali su biti ovdje, pogotovo danas kad svjedočimo udaru na prava nacionalnih manjina kroz referendumsku inicijativu. Nažalost, iza te inicijative stali su i sama Predsjednica i potpredsjednik HDZ-a Milijan Brkić, kao i čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić te Božo Petrov zajedno s MOST-om", izjavio je Bernardić, koji je sa izaslanstvom SDP-a položio cvijeće na spomenik u znak sjećanja na osnivanje Prvog sisačkog partizanskog odreda 22. lipnja 1941. godine.

Antifašisti u šumi Brezovica zviždali Bandiću i Bošnjakoviću
Antifašisti u šumi Brezovica zviždali Bandiću i Bošnjakoviću

U SDP-ovoj čestitci u povodu Dana antifašizma, ističe se kako je građanska dužnost oduprijeti se onima koji danas pokušavaju falsificirati povijest, negiraju ili banaliziraju činjenicu da su u Drugom svjetskom ratu ubijeni deseci milijuna civila, onima koji odobravaju povremenu upotrebu ustaškog pozdrava "Za dom spremni", koji okreću glavu od antifašizma, temelja moderne i slobodne Europe i pod krinkom demokracije pokušavaju diskriminirati i ograničiti Ustavom zajamčene slobode.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Moderna hrvatska država nastala je na antifašizmu, ali očito je da se neki u hrvatskoj politici te činjenice srame pa od nje bježe i okreću glavu. Da nije bilo hrvatskih partizana, ne bi bilo ni današnje Hrvatske. To je činjenica koju očito ne prihvaćaju oni koji danas ovdje nisu došli i koji dopuštaju da u Hrvatskoj jača nacionalizam i veličanje ustaštva. Došlo je vrijeme da se i pripadnici ove vladajuće koalicije, pogotovo oni iz redova nacionalnih manjina, zapitaju mogu li i dalje podržavati ovu Vladu kad se događa ovakav jedan čin agresije upravo prema predstavnicima njihove manjinske zajednice", kazao je Bernardić.

'Izbor Gordana Marasa glas je članstva protiv Bernardića...'
'Izbor Gordana Marasa glas je članstva protiv Bernardića...'

"Svjesni činjenice da u Hrvatskoj posljednjih godina jačaju nazadnjačke, retrogradne snage, više smo puta kao stranka istaknuli da su vrijednosti antifašizma danas, u smislu simboličnog značenja, stvar duha i odbijanje prihvaćanja statusa quo", kazao je Bernardić dodavši kako je Hrvatskoj danas nužan otpora trendu ugrožavanja temelja države kroz inicijative usmjerene protiv manjina i osobnih sloboda pojedinca.

"U spomen na osnivanje Prvog sisačkog partizanskog odreda i početka prvog organiziranog oružanog otpora u tadašnjoj okupiranoj Europi izražavam zahvalnost i poštovanje svim hrvatskim građanima koji su ustali protiv nacizma i fašizma te Republiku Hrvatsku svrstali na pravu stranu povijesti i u njene temelje za sva vremena utkali antifašizam. Hrvatska se u Drugom svjetskom ratu borila te na kraju i izborila za antifašističke vrijednosti na kojima počiva moderna Europa i svijet. Nemojmo nikad zaboraviti istinu o partizanima koji su ustali protiv zla i nemojmo dopustiti da povijesni revizionizam nadjača antifašizam", poručio je Bernardić.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.