Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bernardić: Nemam funkciju koja bi mi donijela povećanje

None Foto: PIXSELL 2

Nakon rasprave u Saboru, Gordan Jandroković objavio je novinarima svoju plaću. SDP-ov Davor Bernardić tvrdi da mu je plaća rasla u zadnje četiri godine i da to skriva od javnosti

Nakon što je predsjednik Sabora Gordan Jandroković (HDZ) objavio svoju plaću, isto je učinio i šef SDP-a Davor Bernardić.koja prema dokumentu koji je dostavio za listopad ove godine iznosi 14.978 kuna. 

-  Transparentnost je jedna od najvažnijih vrijednosti, kako SDP-a, tako i moja osobno. Građani imaju pravo znati tko ih zastupa, za koji novac i s kojim ciljem. Moja je plaća jedna od najmanjih u Saboru. Nemam nijednu funkciju unutar Sabora, koja bi mi donijela povećanje. Nisam nikada lagao o tome koliko zarađujem, niti bez razloga prozvao drugu osobu ni po jednom pitanju - poručio je Davor Bernardić. 

U priopćenju navodi da  je Jandroković "prešutio javnosti povećanje plaće od 4000 kuna", a koje je jasno vidljivo u imovinskoj kartici. te da je namjerno obmanuo javnost kako bi prikrio što mu je HDZ-ova Vlada omogućila.

- Možda je to za njega sitniš, ali teško da je mogao zaboraviti da mu je neto plaća od sredine 2016. godine do prosinca 2018. godine porasla za 4000 kuna. Kakvu poruku prešućivanjem ovog iznosa šalje građanima koji ga i plaćaju? - upitao je, a u priopćenju je poslao i iznos svoje plaće.

No slučajno ili namjerno Bernardić uspoređuje neusporedivo. Jandroković je sredinom 2016. godine bio saborski zastupnik, a danas je predsjednik Sabora. Koeficijenti na plaću zastupnika, potpredsjednika ili predsjednika Sabora su različiti. Jandrokoviću je stupanjem dužnost šefa Sabora plaća narasla neovisno o vladinoj poreznoj reformi. 

Zagreb:  Sabor na izvanrednoj sjednici raspravlja o rekonstrukciji Vlade i povjerenju novim ministrima PREPUCAVANJA OKO PLAĆE Jandroković dao na uvid plaću: Bernardić je običan lažljivac

Podsjetimo, tijekom glasovanja o proračunu za 2020. godinu Bernardić i Jandroković prepucavali su se oko plaće. Bernardić je ustvrdio da je plaća šefa Sabora zbog porezne reforme narasla 4000 kuna, što je Jandroković demantirao i prozvao ga da obmanjuje javnost.

 

Kako bi dokazao novinarima je dao na uvid svoju plaću iz vremena kad je preuzeo dužnost i danas. Prva puna plaća kao predsjedniku Sabora sjela je u lipnju 2017. godine u neto iznosu od 23.258 kuna, dok je plaća za listopad ove godine njegova plaća iznosila neto 22.473 kune.

Komentari (66)
  • Protuzakonito si primio donaciju od 263.000 kuna, i imaš obraza nekoga prozivati?? Sram te može biti , ti si srozao SDP kako ga niti Milanović nije.

    14. 11. 2019,   20:04
  • Ajde Bero idi pomozi svom drugu Milanovicu ispumpavati vodu iz stana. Manite se vas dvoje politike.

    14. 11. 2019,   20:06
  • Znaci njonjo 23 tisuce kn,a bero 13,,eto samo 10.000kn razlika,ili dvije i pol place prodavacica koje rade od jutra do veceri za 3500kn,a politicari jedino sto rade je da nad lazu,pljackaju,tjeraju van iz drzave svojim neljudstvom,nepotizmom i zakonima koje su pisali da bude njima dobro a nama zivot zagorcaju.

    14. 11. 2019,   21:58