Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bernardić: Plenković je kriv za to što učenici nisu bili u školi

None Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Komentirajući jučerašnji sporazum sa sindikatima i prekid štrajka, rekao je da je SDP-u prije svega drago da je prekinuta agonija u kojoj su trpjela djeca i njihovi roditelji

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je u utorak kako je premijer Andrej Plenković zaslužan za kaos u državi, kao i za to što djeca nisu išla u školu više od mjesec dana, a obrazovna reforma praktički ne postoji.

- Plenkovićev je poraz što je izazvao kaos u državi, što djeca nisu išla u školu više od mjesec dana, što obrazovna reforma 'de facto' ne postoji. Zdravstveni sustav je pred kolapsom, u policiji stanje nikad nije bilo gore, šverceri oružja šeću po vojnim bazama, pravosuđe je u potpunom rasulu, DORH ne funkcionira, a zbog korupcije i sumnje u korupciju pola Vlade moralo je otići ovo ljeto - poručio je Bernardić prilikom potpisivanja peticije HSU-a za povećanjem cenzusa dopunskog zdravstvenog osiguranja na zagrebačkom Cvjetnom trgu.

Zagreb: APIS IT i Vlada RH otvorili Centar dijeljenih usluga PLENKOVIĆ: 'Djeca su danas u školi, a to je najvažnija poruka kompromisa'

Komentirajući jučerašnji sporazum sa sindikatima i prekid štrajka, rekao je da je SDP-u prije svega drago da je prekinuta agonija u kojoj su trpjela djeca i njihovi roditelji.

- Moj je dojam da je Plenković prevario sindikate, jer će povećanje koeficijenata u potpunosti uslijediti tek 2021. godine. Sindikati su se borili hrabro, mislim da je svima u interesu bilo da se djeca što prije vrate u školu - kazao je Bernardić.

Dodao je kako se obrazovna reforma svela na nabavku jefitnih tableta, od kojih, kako tvrdi, pola ni ne radi.

'NEMAMO DOKUMENTE' Povjerenstvo neće pokrenuti postupak protiv Plenkovića

- Za to što su i dalje brojni problemi u školskom sustavu, na što su upozoravali i sindikati, a što je potvrđeno i standardno lošim rezultatom na PISA testovima, najodgovorniji su predsjednik Vlade Plenković i resorna ministrica Blaženka Divjak -  ustvrdio je Bernardić.

Ne smijeni li ministricu Divjak, rekao je, Plenković će pokazati da je "zapravo ucijenjen od strane HNS-a, te da se panično boji izbora".

Komentari (38)
  • Bernardicu, ne bulazni, kakvu krivicu ima tvoj SDP i "kandidat" Milanovic, koji su im u dva navrata skratili i oduzeli te koeficijente, regres i jos stosta, zbog kojeg su i strajkali,???

    3. 12. 2019,   12:59
  • Cirkusant

    3. 12. 2019,   13:15
  • Bero, saberi se. Tko je kriv što su učenici sve nepismeniji, Plenković ili učitelji kao što je Sanja Šprem?

    3. 12. 2019,   13:27