Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bernardić: Porezna reforma je prodavanje magle i obmana...

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik SDP-a je izjavio da će njegova stranka biti protiv porezne reforme, jer će plaće rasti samo najbogatijima. Kazao je i da neće odustati od zahtjeva za dizanje neoporezivog dijela plaće na 5.000 kn

Porezna reforma je prodavanje magle i čista obmana, ustvrdio je Davor Bernardić u Saboru. Napomenuo je da ona neće donijeti veće plaće svim građanima nego će plaća rasti samo najbogatijima i Andreju Plenkoviću.

Poručio je kako će SDP biti protiv porezne reforme, koja donosi i udar na privatne iznajmljivače kroz uvoženje pet puta većeg paušalnog poreza. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Pozivamo Vladu da do sutrašnjeg glasanja uvaži zahtjeve sindikata i oporbe te da odustane od smanjenja opće stope PDV-a i tih 2 milijarde usmjeri u rast plaća u Hrvatskoj - rekao je Bernardić. 

SDP, kaže, neće odustati od prijedloga povećanja neoporezivog dijela plaće s 3800 na 5000 kuna, kao jedinoj mjeri za poboljšanje kvalitete života i zaustavljanje iseljavanja. 

Osvrnuo se na kritike političkog tajnika HDZ-a i ministra Lovre Kuščevića koji je ustvrdio kako se Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa polako stavlja u funkciju politike, a nakon što je to tijelo najavilo kako će preispitati putovanje HDZ-ovih dužnosnika u Helsinki vladinim avionom.

- Vrlo brzo ćemo vidjeti radi li se igricama i igrama vladajućih ili političkom pritisku. Podsjetit ću da je Nataša Novaković izabrana od HDZ-a političkom trgovinom s HNS-om te da je s tog mjesta Plenkovićevom voljom uklonjena Dalija Orešković. Možda će najbolji primjer i razotkrivanje rada povjerenstva biti u slučaju Plenković i Marić u aferi Hotmail i Borg - kazao je. 

Bernardić je najavio i kako će sljedeći tjedan sazvati Predsjedništvo SDP-a. 

Komentari (9)
  • Danas je godišnjica stradanja Hrvata na Ovčari! Ne vidim niti jedan članak o tome!!!!

    20. 11. 2018,   15:50
  • SDP je bio na vlasti, pokazali su što mogu i znaju....

    20. 11. 2018,   16:33
  • mlatis praznu slamu, je si li brinuo o radnicima kad je ste "kukrikali" iz pozicije vlasti? pocisti taj "balzamirani" ideolosko-interesni sljam iz partije pa mozda i postanete stranka

    21. 11. 2018,   09:53