Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bernardić: 'SDP neće podržati Pavićevu mirovinsku reformu'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Komentirajući činjenicu da je Vlada ipak pronašla novce za besplatne udžbenike za osnovnoškolce od iduće godine, Bernardić je kazao da je sada „definitivno jasno da Bandić provodi obrazovnu reformu“

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u srijedu je, nakon sastanka s predstavnicima triju sindikalnih središnjica, poručio da SDP neće podržati najavljenu mirovinsku reformu.

„Još jednom smo razgovarali o štetnosti mirovinske reforme koja ide u proceduru i sasvim sigurno je da SDP, a vjerojatno ni ostali oporbeni klubovi, neće podržati predloženo smanjenje mirovina koje ministar rada Marko Pavić planira provući kroz mirovinsku reformu i oduzimanje novaca građana iz 2. stupa, kao ni najnovije PR-ovske mjere koje predlažu da će netko rađati djecu u mladosti da bi kada ostari primio 50 kuna više. To je definitivno smiješna priča“, rekao je.

PAVIĆ O MIROVINSKOJ: 'Za svako dijete još 6 mjeseci staža, povećat ćemo mirovine'

Najavio je da će SDP amandmanom pokušati utjecati da ljudi u Hrvatskoj ne rade do 67. godine, odnosno, da se ova mirovinska reforma ne prihvati.

Komentirajući činjenicu da je Vlada ipak pronašla novce za besplatne udžbenike za osnovnoškolce od iduće godine, Bernardić je kazao da je sada „definitivno jasno da Bandić umjesto Divjak provodi obrazovnu reformu“.

„Ta mjera sama po nije loša, ali za provođenje kurikularne reforme nemamo educirane nastavnike ni prilagođen program. Kurikularna reforma se ne provodi i to je trenutačno jedan od glavnih problema u Hrvatskoj tako da besplatni udžbenici neće riješiti apsolutno ništa“, smatra Bernardić.

DAVOR BERNARDIĆ: 'Istospolni parovi moraju dobiti mogućnost za posvajanje djece'

Osvrćući se na 'aferu SMS' kazao je da očekuje rasvjetljavanje svih afera, pogotovo afere Borg u koju su "premijer i njegovi suradnici direktno upetljani".

„Jasno je da je Milijan Brkić čovjek koji je doveo Andreja Plenkovića, zamjenik mu je, i bez Brkića Plenković danas ne bi bio predsjednik Vlade. Prema tome, ovdje je jasna politička odgovornost“, zaključio je Bernardić.

Komentari (148)
  • Ha ha ha, Bernardić neće ovo, neće ono, izgleda da osim novinara nikoga više ne interesira što on hoće. Čak i u njegovoj stranci. Ah, zadnja vijest: Pernar ja primio od katarskog veleposlanstva sat od 32.000 kuna a maksimalan iznos za primanje darova iznosi 500 kuna. Kaže tekstualno: “ pa stavili su mi ga na stol”. Licemjer na kvadrat.

    28. 11. 2018,   16:56
  • bernardiću koji sdp "crni sine kukala ti majka"

    28. 11. 2018,   16:53
  • SDP n e podrzava nista,SDP nikad nije htio Hrvatsku, SDP je rusitelj Hrvatske, SDP n e. Radi na boljitku Hrvatske,SDP je ostao sljedbenik SKH.

    28. 11. 2018,   17:30