Obavijesti

News

Komentari 28

Bernardić: SDP se ne raspada, a na Komisiju nije bilo pritiska

Bernardić: SDP se ne raspada, a na Komisiju nije bilo pritiska
1

Kao i u svakoj obitelji i u SDP-u postoje određene razmirice, a ja sam uvijek za demokraciju, nikad za autokraciju i nikad za totalitarnost, kazao je šef SDP-a Bernardić

VIDEO

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u emisiji "Oporbeni zarez" Hrvatskog radija opovrgnuo je da se SDP raspada, iako u stranci, kako je rekao, postoje određene razmirice i nesuglasice za koje će inzistirati da se rješavaju unutar stranačkih tijela, a odbacio je i tvrdnje o pritisku na članove Statutarne komisije iz vrha stanke.

Nema nade, anemična slika SDP-a: Stranka došla do zida
Nema nade, anemična slika SDP-a: Stranka došla do zida

"SDP se ne raspada, ono ima svoja tijela i procedure i sve će biti u najboljem redu. Kao i u svakoj obitelji i u SDP-u postoje određene razmirice, nesuglasice, a ja sam uvijek za demokraciju, nikad za autokraciju i nikad za totalitarnost", kazao je Bernardić naglasivši da će inzistirati da se problemi unutra stranke rješavaju unutra stranke.

"SDP ima problema ali baš nikada nećemo pljačkati Hrvatsku i njezine građane", istaknuo je.

Bernardić je napomenuo i da ne razmišlja o ostavci nazvavši to spinovima kojima se želi dodatno destabilizirati situacija u stranci. Uvjeren je i kako članovima Predsjedništva SDP-a nije u interesu  iznevjeriti povjerenje koje su im dali članovi.

"Od kada sam izabran za predsjednika napadaju me bezrazložno i neopravdano. Ja ne znam zaista što je moj krimen na čelu SDP-a, što je to što sam loše napravio", rekao je Bernardić i istaknuo da nikada nije bio dio interesnih lobija, sudjelovao u sumnjivoj privatizaciji, pogodovanju, bio uvučen u kakvu aferu i da živi u stanu od 40 kvadrata.

Na pitanje o sudbini takozvanih "pučista", odnosno suspendiranih članova SDP-a Peđe Grbina, Siniše Hajdaša Dončića, Mihaela Zmajlovića i Vedrana Babića, kazao je da će odluku o njihovoj sudbini donijeti Statutarna komisija.

Suspendirani Peđa Grbin: 'Ovo je polagano umiranje SDP-a...'
Suspendirani Peđa Grbin: 'Ovo je polagano umiranje SDP-a...'

"Na tijelima stranke poduzeli smo ono što je u tom trenutku bilo nužno, a to je da se pošalje jasna poruka da bilo kakvo nelegalno, nedemokratsko rušenje predsjednika, pokušaj puča nije dopustiv u SDP-u", kazao je Bernardić.

Naglasio je i da u stranci neće doći do raskola ukoliko Statutarna komisija potvrdi suspenziju "pučista" uvjeren da će SDP ostati stožerna stranka socijaldemokracije u Hrvatskoj.

Bernardić je odbacio da je itko vršio bilo kakav pritisak na članove Statutarne komisije. Naime, predsjednik Statutarne komisije Zoran Bauer potvrdio je Hini u ponedjeljak da je zaprimio ostavku Hrvoja Nekića na članstvo u toj komisiji koju je podnio zbog "kontinuiranih pritisaka od pojedinaca iz stranačkog vodstva koji traže, čak i zahtijevaju, da glasa za potvrđivanje suspenzija".

Za Bojana Glavaševića koji je napustio SDP rekao je da "onima kojima socijaldemokracija nije na duši i srcu bolje je da odu", "da su maske pale" kao i da su "veliku štetu učinili ti koji su nas napustili svojim nečinjenjem". No pozvao je zastupnike koji su napustili SDP-a da vrate saborske mandate.

Glavašević izašao iz SDP-a, ali ipak ostaje zastupnik u Saboru
Glavašević izašao iz SDP-a, ali ipak ostaje zastupnik u Saboru

Što se tiče rejtinga stranke, kazao je da po nekim anketama SDP raste, po nekima stagnira, a pada po anketama agencije koja radi istraživanja za Vladu i HDZ.

"Ako je SDP tako slab, pozivam ih da raspišu izbore", poručio je vladajućima.

Nije želio komentirati odnose unutra HDZ-a, a za vladajuću većinu je kazao da je "trgovačka većina" koja nema budućnosti.

Bernardić je najavio i da će ponoviti zahtjev da se raspusti Sabor i raspišu prijevremeni izbori, naglasivši da je SDP spreman i ima ljude, plan i program za zdravstvo, stambena pitanja, turizam, poljoprivredu.... . "S ovom vladom moramo spavati otvorenih očiju", rekao je Bernardić.

Najavio je i da će SDP na europske izbore izaći samostalno, a ne s IDS-om ili GLAS-om, a  da će o postizbornim koalicijama razmišljati naknadno. 

Govoreći o aferi Hotmail i grupi Borg, koja je izradila lex Agrokor, kazao je kako sumnja da DORH želi zataškati cijeli slučaj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa