Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Bernardić vlastiti opstanak u SDP-u sada kupuje trgovinom'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Dio SDP-ovaca je uvjeren da Davor Bernardić kupuje vrijeme listama za EU izbore

Iako je kriza u SDP-u daleko od rješenja, čini se kako su se u posljednje vrijeme strasti stišale.

Dio SDP-ovaca razlog vidi u dopisu koji je nakon posljednje sjednice predsjedništva SDP-a poslan županijskim organizacijama. Od županijskih organizacija traži se da do 26. listopada dostave prijedloge kandidata za izbore za Europski parlament koji se trebaju održati krajem svibnja 2019. godine.

"VLADA UZIMA SIROMAŠNIMA" Bernardić: Podržavam prosvjed protiv ove mirovinske reforme

- Nikad dosad u 20 godina nisu se kandidati za predstavnička tijela određivali ovako rano - kaže jedan od istaknutih SDP-ovaca.

Kako doznajemo, pojedinim županijskim organizacijama “naputkom iz vrha” sugerirano je da za kandidate, među ostalima, predlože Zlatka Komadinu, Rajka Ostojića, Domagoja Hajdukovića i Ivanu Posavec Krivec.

Zagreb: Sabor glasuje o raspravljenim točkama dnevnog reda 'OSTAJEM NEZAVISNI' SDP bez još jednog zastupnika: Napustio ih je i Mario Habek...

- Bernardić kupuje vrijeme i sitnom trgovinom želi osigurati opstanak. Očito je da želi vezati ljude uz sebe i preživjeti do europskih izbora, a ako je moguće i dalje od toga - kaže sugovornik. Pred SDP-ovcima je glavni odbor, na kojem će se znati sudbina zahtjeva za unutarstranačkim referendumom.

Komentari (15)
  • Zanimljivo je da komunisti i njihove partije u svojih stotinu godina nigdje u svijetu nisu napravili ništa pametno, ništa korisno i ništa po čemu bi ih trebalo pamtiti ... osim, naravno, po milijunima leševa koje su ostavili za sobom ...

    22. 10. 2018,   19:02
  • dokle je god Bernardića na čelu sdpe ovakav hdze može mirno spavati.

    22. 10. 2018,   18:41
  • Da se Bero bavi sobom i SDPom, koliko se bavi Plenkovicem i HDZom, SDPu bi rejting odavno porastao, ovako pada svakim danom sve nize.

    22. 10. 2018,   19:29