Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bero apsolutist: Tko u SDP-u razmišlja drugačije, ide na led

Kad je šef SDP-a ponudio svoju ostavku koju je uvjetovao drugim ostavkama, pa još jednom ostavkom, prvo je trebalo uzeti vremena za dešifriranje

Ja ću dati ostavku na mjesto zastupnika u Saboru. Poručio je u nedjelju šef SDP-a Davor Bernardić članovima nakon 12-satne sjednice Glavnog odbora na kojoj se razgovaralo o krizi stranke i suspenziji četiri člana.

POBJEGAO OD NOVINARA Bernardić nakon suspenzija: ''Najvažnije je zaštititi SDP''

No rečenica tu nije završila. Dakako, postoji uvjet.

- Ja ću otići iz Sabora ako i vas 23 date ostavke na saborske dužnosti. A kad vi date ostavke, onda ću ja dati ostavku na mjesto predsjednika stranke - rekao je Bernardić, što su mnogi ocijenili suludim.

A na ovih 23 misli na one koji su, podsjetimo, potpisali i uputili mu, zajedno s još 67 članova, pismo u kojemu ga mole da odstupi s mjesta predsjednika. Mnogi su odmah zaključili i kako Bero ovim potezom radi u korist HDZ-a. Naime, kad bi 23 zastupnika dala ostavke, ne bi svi njihovi zamjenici došli iz SDP-a, nego iz stranaka koje su činile Narodnu koaliciju, s kojom su izašli na parlamentarne izbore. To bi značilo da bi ušlo još HNS-ovaca, koji su tad bili sa SDP-om u koaliciji, a time bi se samo ojačala vladajuća koalicija, jer je HNS sad u koaliciji s HDZ-om.

NK Istra 1961 - GNK Dinamo DRAMA U SDP-U Suspendirali Grbina, Babića, Zmajlovića i Hajdaša Dončića

Bero je na odboru suspendirao i Peđu Grbina, Sinišu Hajdaša Dončića, Vedrana Babića te Mihaela Zmajlovića, privremeno na dvije godine, zbog istupanja u javnost i iznošenja kritika na račun vodstva stranke te ih lišio svih stranačkih i članskih prava. Što znači da ova četvorka iduće dvije godine ne može apsolutno ništa, niti u govoriti u ime stranke, niti biti kandidati na ikakvim izborima, niti išta mogu birati.

Grbin je poručio kako je uvjetovana Berina ostavka populistički pokušaj bacanja magle i okretanja teze jer nisu tražili od njega ostavku na mjesto u Saboru, nego s mjesta predsjednika.

- Mi ćemo dati ostavke, naše mandate, jedino novom vodstvu stranke - rekla je četvorka.

Komentari (119)
  • Nek nek-tako im i treba kad si nisu slozni da ga se rjese, rjesit ce se on njemu nepodobnih.. nece oni njemu fotelju otimat☺.. On njima postavlja uvjete sto ce i kako ce, kao da njemu trebaju i moraju zahvalit da su saboru.?!. koja pomutnja u njegovoj glavi vlada to je neopisivo..

    17. 7. 2018,   17:33
  • Svi glasači SDP-a: na koljenima molimo Milanovića da se vrati i sredi ovog balavca!

    18. 7. 2018,   09:33
  • Tito partija , Bero akcija ! Bravo Bero vodiš ih u provaliju .

    17. 7. 2018,   23:23