Obavijesti

Promo sadržaj

Besplatno osposobljavanje u gradu Kutini i Karlovcu

Besplatno osposobljavanje u gradu Kutini i Karlovcu
3

Besplatno osposobljavanje za programe „Prerađivač i proizvođač ljekovitog bilja i prirodne kozmetike“ i „Grafički dizajn“ u gradu Kutini i Karlovcu

Razvojna agencija Mrav d.o.o. Kutina u suradnji s partnerima Veleučilištem u Karlovcu, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni uredi Karlovac i Kutina, POU Kutina, SŠ Tina Ujevića Kutina i Udrugom osoba s invaliditetom Karlovačke županije provodi projekt pod nazivom „Zaposli se i ti“,  kojim se želi doprinijeti u izgradnji dugoročnih kapaciteta osoba na tržištu rada kao odgovora na njihove potrebe na području Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije.  

Opći cilj projekta je doprinijeti stvaranju i jačanju ljudskih potencijala te povećanju zapošljivosti 42 nezaposlenih pripadnika ranjivih skupina i 20 učenika srednjih škola u skladu s lokalnim potrebama na tržištu rada i strateškim prioritetima kroz pripremu i provedbu 2 inovativna obrazovna programa osposobljavanja prilagođena lokalnim potrebama te kroz učinkovitu provedbu županijskih strategija razvoja ljudskih potencijala. Ciljna skupina projekta je: 42 nezaposlena pripadnika ranjivih skupina s područja Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije; 5 osoba s invaliditetom i 20 učenika srednje škole.

Projekt je financiran u 100% iznosu ukupnih prihvatljivih troškova sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.“, te proračuna Republike Hrvatske.  

Projektom se izrađuju novi programi osposobljavanja, program „Prerađivač i proizvođač ljekovitog bilja i prirodne kozmetike“ i program „Grafički dizajn“. Programi osposobljavanja provodit će se kroz praktičnu nastavu teorijskog dijela, vježbe i praksu, te će se kao takvi moći upisati u E-radnu knjižicu. 

Oba programa osposobljavanja održavat će se u Gradu Kutini i Karlovcu, sa početkom u Siječnju 2020. godine.  Za sve dodatne informacije, osobe zainteresirane za sudjelovanje u programima osposobljavanja mogu se javiti u Razvojnu agenciju Mrav d.o.o. Kutina, na tel. 044/659-079, www.ra-mrav.hr ili u Veleučilištu u Karlovcu 047/843-500, www.vuka.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Plodine stigle i u Korenicu
PROMO

Plodine stigle i u Korenicu

Otvorenjem supermarketa u Korenici, Plodine su dosegle broj od ukupno 134 supermarketa diljem Hrvatske, te najavljuju nastavak širenja maloprodajne mreže.

Otkriveno tko stoji iza slogana "Dobar izbor Zlatnog vrijedi!"
PROMO

Otkriveno tko stoji iza slogana "Dobar izbor Zlatnog vrijedi!"

U jeku izborne kampanje i brojnih poruka koje nas okružuju svaki dan, nismo mogli ne primijetiti jednu koja će se svidjeti svima
Akademija prirodnog graditeljstva u Vukomeriću
PROMO

Akademija prirodnog graditeljstva u Vukomeriću

Matko Šišak u Vukomeriću vodi akademiju prirodnog graditeljstva, gdje se polaznici kroz 12 dana uče graditi kuće od prirodnih materijala poput drva, slame i gline