Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Besramni lopovi: Iz igraonice za djecu odnijeli TV i dva soka

None Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL 7

Jedan ili više provalnika upali su prošle noći u igraonicu u zagrebačkim Dugavama i odnijeli televizor. Nisu znali kako odvojiti kabel pa su ga presjekli škarama

Osjećam se razočarano jer mi je grozno da netko ulazi u dječju igraonicu, mjesto gdje se djeca igraju, rekla nam je Marija Andreić (41), jedna od vlasnica dječje igraonice “Zmajo” u novozagrebačkom naselju Dugave.

POGLEDAJTE VIDEO:

Lopovi provalili u dječju čuvaonicu u Zagrebu: Ukrali televizor, dva soka i nekoliko stotina kuna Reporter: Luka Negovetić

Posted by 24sata on Monday, March 13, 2017

Ona je u ponedjeljak ujutro, došavši na posao, shvatila da im je netko provalio u prostor. Provalnici su prvo pokušali obiti bravu, ali onda su se okrenuli prozoru.

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

- Pažljivo su skinuli prozor, koji se nezgodno otvara, ušli, skinuli televizor, odspojili kablove koje su znali odspojiti, a za one koje nisu znali otišli su po škare, za koje su zbilja morali tražiti u kuhinji - ispričala je Marija, koja vodi igraonicu s Ivanom Stojanov (39).

Škare, kojima je lopov, ili više njih, što će utvrditi policija, prerezao mrežni kabel bile su na ormaru u kuhinji.
Provalnici su odnijeli televizor, a našli su i nekoliko stotina kuna u ormaru, pa su papirnate pokupili, a kovanice ostavili.

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Uz puno drugih vrijednih stvari, nisu ništa razbacali, čak su i prozor skinuli te ga odložili na kutiju koja je bila u hodniku. A ispred igraonice su ostavili i hoklicu po kojoj su se penjali.

Očito nezadovoljni plijenom i umorni od “posla”, još su se počastili s dva voćna soka, iako ih je u smočnici bilo i više, a bilo je i slatkiša.

- Tu ima igračaka i igara, tu čuvamo djecu i bizarno mi je da je netko uopće imao potrebe ući jer ovdje ne mogu biti neki veliki novci. Ne znam što je očekivao da će ovdje naći - zaključuje Marija Andreić.

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Provalnici su, pretpostavlja, došli u ranim jutarnjim satima ili tijekom vikenda jer, kako saznajemo, susjed koji je u noći na ponedjeljak pušio na prozoru do dva sata nije primijetio da se nešto neobično događa na ulazu u igraonicu.

Vlasnice su ovu bizarnu i besmislenu provalu u svoju igraonicu prijavile policiji, a kako saznajemo, i proteklih godina zabilježene su provale u taj prostor, iako u samu igraonicu dosad lopovi nisu ulazili.

Komentari (43)
  • Drski lopovi

    13. 3. 2017,   17:26
  • Postajemo tolko jadni da pocinjemo sokove krasti,zalosno

    13. 3. 2017,   17:23
  • Žalosno i jadno sramota ih može biti onoga tko je to napravio.

    13. 3. 2017,   17:27