Obavijesti

News

Komentari 18

Beus Richembergh: Prestanite zastrašivati svoje zaposlenike

Beus Richembergh: Prestanite zastrašivati svoje zaposlenike
4

Saborski odbor za informiranje, informatizaciju i medije zaključio je danas kako se hitno treba donijeti novi zakon o HRT-u i riješiti kriza upravljanja na državnoj televiziji

VIDEO

Pozivam upravu HRT-a da prestane zastrašivati svoje najdarovitije zaposlenike, a njima poručujem da izdrže dok ne riješimo situaciju, rekao je na sjednici saborskog Odbora za medije HNS-ovac Goran Beus Richembergh. Predsjednik Odbora Branko Vukšić u Sabor je pozvao Sanju Mikleušević Pavić i Roberta Zubera kako bi umjesto predsjednice ogranka HND-a Elizabete Gojan, koja je na bolovanju nakon što je dobila opomenu pred otkaz zbog intervjua u kojem je prozvala vodstvo kuće, izvijestili o stanju u na HRT-u. 

Mikleušević Pavić istaknula je da zaposlenica pravne službe HRT-a Silvija Žužul proživljava pravu torturu otkad je na sjednici Nadzornog odbora upozorila na nepravilnosti u poslovanju. 

- To je sposobna mlada žena koja je nadređene upozorila da besposleno sjedi dok se angažiraju odvjetnička društva - istaknula je Mikleušević Pavić. Potpredsjednica ogranka HND-a pojasnila je da HRT koristi usluge čak 24 odvjetnička ureda, a za odvjetničko mišljenje putem maila plaćali su i po 7000 kuna. 

Žužul je dobila opomenu pred otkaz, a doživjela je i napad od strane šefa pravne službe Dine Paškova, koji je navodno bio alkoholiziran. HRT je priznao kako mu je u ponedjeljak u 14.30, par sati nakon incidenta, izmjereno 1,16 promila u krvi, ali tvrde da u to vrijeme nije bio na poslu. HRT-ovo povjerenstvo utvrdilo je i kako šef pravne službe nije na mladu pravnicu bacio stolicu, već je stolicom lupio u pod. 

Goran Beus Richembergh iznio je kako je HRT jednom odvjetničkom društvu za svega tri fakture platio 5 milijuna kuna, a javnom bilježniku za jednu fakturu 1,3 milijuna kuna. Članovi saborskog odbora za medije, među kojima na ovoj sjednici nije bilo HDZ-ovaca, složni su u nezadovoljstvu radom uprave HRT-a, a komentirali su i kako uprava radi što hoće jer zna da je po sadašnjem Zakonu o HRT-u ne mogu smijeniti oni, već Programsko vijeće i Nadzorni odbor HRT-a koji su u rasulu. 

- Tražit ćemo hitno donošenje novog zakona - rekao je predsjednik odbora Branko Vukšić. Odbor za medije zaključio je kako više ne traži samo smjenu ravnateljice Hine Smiljanke Škugor Hrnčević, već i cijele uprave državne novinske agencije jer su nezadovoljni njihovim radom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.