Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Beus Richembergh: Prestanite zastrašivati svoje zaposlenike

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL 4

Saborski odbor za informiranje, informatizaciju i medije zaključio je danas kako se hitno treba donijeti novi zakon o HRT-u i riješiti kriza upravljanja na državnoj televiziji

Pozivam upravu HRT-a da prestane zastrašivati svoje najdarovitije zaposlenike, a njima poručujem da izdrže dok ne riješimo situaciju, rekao je na sjednici saborskog Odbora za medije HNS-ovac Goran Beus Richembergh. Predsjednik Odbora Branko Vukšić u Sabor je pozvao Sanju Mikleušević Pavić i Roberta Zubera kako bi umjesto predsjednice ogranka HND-a Elizabete Gojan, koja je na bolovanju nakon što je dobila opomenu pred otkaz zbog intervjua u kojem je prozvala vodstvo kuće, izvijestili o stanju u na HRT-u. 

Mikleušević Pavić istaknula je da zaposlenica pravne službe HRT-a Silvija Žužul proživljava pravu torturu otkad je na sjednici Nadzornog odbora upozorila na nepravilnosti u poslovanju. 

- To je sposobna mlada žena koja je nadređene upozorila da besposleno sjedi dok se angažiraju odvjetnička društva - istaknula je Mikleušević Pavić. Potpredsjednica ogranka HND-a pojasnila je da HRT koristi usluge čak 24 odvjetnička ureda, a za odvjetničko mišljenje putem maila plaćali su i po 7000 kuna. 

Žužul je dobila opomenu pred otkaz, a doživjela je i napad od strane šefa pravne službe Dine Paškova, koji je navodno bio alkoholiziran. HRT je priznao kako mu je u ponedjeljak u 14.30, par sati nakon incidenta, izmjereno 1,16 promila u krvi, ali tvrde da u to vrijeme nije bio na poslu. HRT-ovo povjerenstvo utvrdilo je i kako šef pravne službe nije na mladu pravnicu bacio stolicu, već je stolicom lupio u pod. 

Goran Beus Richembergh iznio je kako je HRT jednom odvjetničkom društvu za svega tri fakture platio 5 milijuna kuna, a javnom bilježniku za jednu fakturu 1,3 milijuna kuna. Članovi saborskog odbora za medije, među kojima na ovoj sjednici nije bilo HDZ-ovaca, složni su u nezadovoljstvu radom uprave HRT-a, a komentirali su i kako uprava radi što hoće jer zna da je po sadašnjem Zakonu o HRT-u ne mogu smijeniti oni, već Programsko vijeće i Nadzorni odbor HRT-a koji su u rasulu. 

- Tražit ćemo hitno donošenje novog zakona - rekao je predsjednik odbora Branko Vukšić. Odbor za medije zaključio je kako više ne traži samo smjenu ravnateljice Hine Smiljanke Škugor Hrnčević, već i cijele uprave državne novinske agencije jer su nezadovoljni njihovim radom.

Komentari (18)
  • i mi tim smradovima plaćamo pretplatu da oni tolike milijune davaju odvjetnicima i drugima bez veze ili pak, iza toga stoje političari koji tako uzimaju lovu. Neka se financiraju bez pretplate, neka zarađuju kao i sve druge televizije, zasigurno se neće bahatiti kao sada, jer će trošiti svoj vlastiti novac. Kome danas treba nešto državno, zar ti lopovi moraju svugdje biti, sve ovisi o svima nama, kako ćemo se postaviti i jednom zauvijek prekinuti njihovu šaradu-cirkus.

    10. 5. 2012,   22:50
  • i ode idu naše pare ............bojkot plaćanja pretplate.....

    10. 5. 2012,   22:35
  • A što se čudite,iz programa koji nam nude,vidi se kakva je uprava,nadorni odbor, progamsko vijeće i ostala s....a,pa normalno da nemaju za kvalitetan program,odvjetnici i bilježnici su najskuplje plačena kasta u Hrvata,sve je to maslo hadezenjara...slučaj Fimi media je dječji vrtić za ovo,siguran sam da će tu još biti svašta,kad se otkriju karte...!!!

    11. 5. 2012,   06:13