Obavijesti

News

Komentari 14

Bez cirkusa: Vedran Mornar je Šustaru predao Ministarstvo

Bez cirkusa: Vedran Mornar je Šustaru predao Ministarstvo
6

Prvi korak će biti proračun, a svima je stalo da reforma školstva uspije, rekao je u utorak ministar obrazovanja Predrag Šustar koji je preuzeo ured od prethodnika

VIDEO

Bivši ministar Vedran Mornar predao je u utorak fotelju novom ministru obrazovanja Predragu Šustaru. Bez cirkusa.

- Mislim da ostavljam ministarstvo u dobrom stanju. Ne mogu, naravno, reći da su svi problemi riješeni, jer neki koji su i mene zatekli zateći će i novog ministra. Uglavnom su svi oni povezani s proračunom. Sve što smo mogli riješiti bez novaca, riješili smo - rekao je Mornar. Spomenuo je tu problem oko Spaladium arene . Šustaru je dao i savjet:

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata Video 01:57

- Pamet u glavu i raditi najbolje što je moguće i rezultati će doći - rekao je. Novog ministra dočekala su i konkretna pitanja. Kako će se nositi sa sindikatima i njihovim zahtjevima?

- Zaprimio sam već nekoliko zahtjeva za susretom i razgovorima. Bez jasnog dijaloga teško da možemo išta riješiti. Oni su naši partneri i radujem se da ću čuti njihova mišljenja. Kako bi to simpatično rekao naš premijer: 'Ja trebam njihov input'. I on je jako jako važan pogotovo u ovom prvom razdoblju - rekao je ministar Šustar.

Komentirao je i kako mu je Mornar dao dobar savjet, jer proračun se ne vidi, a srce i duša je svega.

- Prvi korak zato će i biti baš proračun. Sjećam se kad je u Velikoj Britaniji na vlast došao Blair i pitali su ga koja su tri najveća prioriteta. On je odgovorio: obrazovanje , obrazovanje, obrazovanje. Apsolutno, ali moramo prvo vidjeti proračun - naglasio je ministar.

- Duboko vjerujem da rezanja neće biti, tako da je priča o dolini suza izvučena iz konteksta. Vjerujem da će biti i prostora za povećanje - kazao je. Naglasio je kako se nada pomoći od Mornara jer dolaze iz iste branše.

- Mi smo temeljno kolege. Mislim da će to smanjiti neke rentije koje su za obrazovanje nepotrebne. Ovdje se radi o našoj djeci - rekao je. Komentirao je i grešku oko kurikularne reforme.

- To pripisujem postizbornim razgovorima , kako tu ima puno partnera teško se usuglasiti. Ipak, razgovarajući s kolegama, svima je stalo da ova reforma uspije . Nikome ne pada na pamet da se od nje odustane, samo su u pitanju neki modaliteti - rekao je. Smatra da reformi treba posvetiti još veću pozornost.

- Ako ta pozornost zahtijeva da se neke stvari naprave pažljivije, mislim da treba biti strpljiv. Trasiramo put ne za sutra nego za jako jako puno godina - kazao je.

- Investiranje u ljudski kapital je jako potrebno, prije svega investiranje u karijere mladih istraživača, to smatramo i premijer i ja - rekao je. Očekuje veliku podršku premijera što se tiče informatizacije u školama, a ne da 10 učenika radi na jednom računalu.

- Imam njegovo jamstvo da ćemo pokušati naći dodatna sredstva. Strateški projekti su u području informacijskih tehnologija - rekao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...