Obavijesti

News

Komentari 12

'Bez obzira na novog ministra, idemo sigurno na referendum'

'Bez obzira na novog ministra, idemo sigurno na referendum'
1

Pavić je otišao jer su sindikati skupili preko 700.000 potpisa protiv rada do 67. godine, ali pada Plenkovićev plan da s novim ministrom pokuša pregovarati i nagovoriti sindikate da odustanu od referenduma

VIDEO

Premijer Andrej Plenković zamijenio je ministra rada Marka Pavića i zato jer on više nije mogao pregovarati sa sindikatima koji su skupili preko 700.000 potpisa protiv rada do 67. godine i penalizacije ranijeg umirovljenja.

Novi ministar Josip Aladrović je u cijeloj reformi podržavao Pavića i upravo on je napravio i branio izračun da bi pad rada do 67. godine koštao državu 45 milijardi kuna u sljedećih 21 godine. Plenković je Pavića prebacio na mjesto ministra regionalnog razvoja, ali ako je planirao u pregovorima sa sindikatima izmijeniti zakon, a da oni odustanu od referenduma, plan mu neće uspjeti.

Krešimir Sever iz Nezavisnih hrvatskih sindikata nam je potvrdio da nema pregovora.

- Nemamo se što usuglašavati i pregovarati. Mi čekamo referendum i od toga ne odustajemo - poručio je kratko i jasno Sever.

Trenutačno su potpisi na provjeri. Aladrović je u prvom nastupu rekao da je spreman obnoviti socijalni dijalog sa sindikatima.

Upitan što će učiniti povodom referenduma o mirovinskoj reformi, za koji su sindikati prikupljali potpise, Aladrović je rekao da se na to ne bi očitovao. 

- S obzirom na broj potpisa koji se dogodio i prethodne radnje, ja se na to ne bih očitovao i rekao bih da je to demokratska volja naroda. Ono što će se događati ubuduće, nastojat ćemo anticipirati - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.