Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bez ograničenja: U kolicima se popeo 
na najviši vrh u zemlji

None Foto: Lai Chi-wai/Facebook 3

Kinez Lai Chi-wai (33) bivši je sportaš i zaljubljenik u penjanje. Stradao je u nesreći. Rođenje sina potaknulo ga je na veliki pothvat. Njegov pothvat bio je težak, ali je inspirirao mnoge

Ako se itko može u kolicima popeti na vrh Lion Rocka, planine u Hong Kongu, onda je to Lai Chi-wai.

Tako su govorili njegovi prijatelji čuvši da to zaista planira učiniti. Atletičar je 9. prosinca 2011. godine doživio tešku prometnu nesreću. Teške ozljede i paraplegija značile su kraj karijere. Rođenje njegovog sina potaknulo ga je da upre još jednom, ovaj put iz sve snage. Lai Chi-wai (33) odlučio je još jednom osvojiti najviši hongkonški vrh, Lion Rock. Ovaj put u invalidskim kolicima. Profesionalcu bi nakon mnogo treninga za takav uspon trebala četiri sata. Lai je smišljao kako to učiniti, a imao je i posebnu opremu koja mu je olakšavala uspon.

- Ispunio sam svoj cilj. Rekao sam da ću doći na vrh Lion Rocka i sad sam to učinio. Usred noći 9. prosinca 2011. imao sam prometnu nesreću i posljedično tome nekoliko operacija. Samo pet godina poslije uspeo sam se na vrh - napisao je Lai na svom Facebook profilu. To je prvi put da je čovjek s paraplegijom ostvario tako težak uspon, a njegov pothvat inspirirao je mnoge koji su utvrdili da upornost ostvaruje svaki cilj, bez obzira na naizgled nepremostiva ograničenja.     

Komentari (1)
  • Kakva snaga i volja.. Naklon do poda, svaka čast!!

    19. 12. 2016,   20:40