Obavijesti

News

Komentari 55

Bez rješenja? Radnici Uljanika prosvjedom će dočekati Vladu

Bez rješenja? Radnici Uljanika prosvjedom će dočekati Vladu
1

Tajna izvješća: Novi broj tjednika Express koji je od sutra na kioscima otkriva kako je Vlada pomagala Uljaniku, a novac je trošen na malverzacije...

VIDEO

Iako će danas Vlada održati sjednicu u Puli, teško da će na njoj dati konačno rješenje za posrnuli Uljanik i s njim povezani 3. maj.

Upravo zato će ih dočekati nezadovoljni radnici koji žele čuti što Vlada i njihovi vlasnici smjeraju sa škverovima. Vlada je osigurala plaće i za kolovoz, to je još 50-ak milijuna kuna, ali radnici ne vjeruju dok sve ne bude na računu, a očekuju ga danas.

Šef Uljanika: 'Ne mogu otkriti kolika mi je plaća, to je tajna'
Šef  Uljanika: 'Ne mogu otkriti kolika mi je plaća, to je tajna'

- Očekujemo da Vlada kaže da je brodogradnja strateški prioritet i da će se nastaviti graditi brodovi u Puli i Rijeci - rekao je Boris Cerovac, predsjednik Jadranskog sindikata.

Radnici Uljanika pozdravit će Vladu: Strahuju za nove plaće
Radnici Uljanika pozdravit će Vladu: Strahuju za nove plaće

Pritisnuli nas iz EK

No ministar gospodarstva Darko Horvat i sam je dao naslutiti da će sve zasad ostati na deklarativnim izjavama, bez konačnog rješenja.

- Premijer Andrej Plenković vrlo skoro će predstaviti rješenje - rekao je jučer ministar Horvat.

Horvat je pozvao i Adris, koji je jedan od dioničara, da se uključi u rješavanje, ali rekao i da novinari ne bi trebali tjerati Vladu na “nerezonske odluke koje bi imali i teže posljedice za hrvatsku brodogradnju”.

Ministar Horvat nije objasnio na što misli, ali Vlada je očito pritisnuta i iz Europske komisije.

'Konačno rješenje za Uljanik će vrlo skoro predstaviti premijer'
'Konačno rješenje za Uljanik će vrlo skoro predstaviti premijer'

Vlada prešutjela ključno izvješće

Kako otkriva tjednik Express koji je od sutra na kioscima, kako bi pomogla Uljaniku početkom godine, Vlada je namjerno i javnosti i Europskoj komisiji prešutjela krucijalno izvješće o nadzoru brodogradilišta.

Nadzor nad trošenjem državnih potpora u 3. maju je počela još Martina Dalić. Planom restrukturiranja od prije pet godina, kad je Uljanik preuzeo 3. maj, država je riječkom brodogradilištu trebala dati 847 milijuna kuna.

I restrukturiranje je završeno, ali je otkriveno da potpore nisu iskorištene za modernizaciju nego su se prelile u Uljanik. Tamo je novac trošen za plaće, loše ugovore za brodove. A to je samo dio otkrivenog, piše tjednik Express i donosi još niz malverzacija. Unatoč tome, Vlada je dala jamstvo za kredit Uljaniku od 96 milijuna eura, koji je trebao poslužiti za spas. Europskoj komisiji je prijavljeno da nema nikakvih nepravilnosti te da Vlada pomno nadzire i prati da ne bi došlo do zlouporaba.

Agonija brodogradnje: Država u škverove utukla 30 milijardi kn
Agonija brodogradnje: Država u škverove utukla 30 milijardi kn

Ako Europska komisija ne odluči progledati kroz prste, mogli bi tražiti povrat svih potpora danih 3. maju. No unatoč tome što su dobili i tu pomoć od 96 milijuna eura, uprava Uljanika nije se držala dogovorenoga i razljutila je državni vrh. DORH sad sve istražuje, a detalje o kakvim se malverzacijama radilo donosi novi tjednik Express.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...