Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bez tople vode ostalo je više od 55.000 Zagrepčana

None Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Tjedan dana kupanja u hladnoj vodi u Gajnicama, Malešnici, Španskom, Prečkom i Voltina naselja čeka 55.000 Zagrepčana. HEP moli za strpljenje

Martina Palada (29) samo je jedna od 55.000 Zagrepčana koji će ostati bez tople vode. Zbog radova Hrvatske elektroprivrede na vrelovodnoj mreži 15.000 kućanstava iz Gajnica, Malešnice, Španskog, Prečkog i Voltina naselja od 19. do 25. srpnja neće imati tople vode. Martina je majka dvomjesečne djevojčice Une pa će joj biti teže i nešto teže nego ostalim građanima.
- Sinoć sam primijetila da tople vode nema. Što da vam kažem, grozno je, ali preživjet ćemo. Jutros sam trebala kuhati vodu za bebu. To može potrajati, no snalazimo se. Danas moram okupati Unu. Inače mi za to treba 20-ak minuta. Sad će trajati barem dvostruko dulje - kaže Martina i dodaje kako se nada da se neće vratiti nesnosne vrućine.
- Ako ponovo bude vruće, ne znam što ćemo. Prijatelji koji su na moru nudili su mi svoje stanove. Morat ćemo to iskoristiti. Do petka, kad idemo u Slavoniju - dodaje Martina. Sandra Fidermaz, vlasnica frizerskog salona u Prečkom, pripremila se na nestanak tople vode, koja joj je neophodna za posao.
- Znam već tjedan dana da vode neće biti. Mušterije ne smiju ispaštati pa sam se pripremila. U salonu imam kuhalo za vodu pa grijem. Sama se tuširam u hladnoj vodi. Vruće je pa to radim i inače - rekla je Sandra. HEP je građane zamolio za razumijevanje i strpljenje dok traju radovi.

Komentari (18)
  • *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

    19. 7. 2010,   19:00
  • Kako me živciraju ovi kaj nariču po novinama zbog gluposti. Nema tople vode i kaj sad? Jel bi vam bilo lakše da je nema u siječnju?? Kak su ljudi glupi to je za poludit.

    19. 7. 2010,   19:00
  • ne kužim, ali u zg-u ne koriste bojlere, sram me šta ovo pitam, ali ne kužim?! nek me neko prosvjetli ;)

    19. 7. 2010,   19:00