Obavijesti

News

Komentari 18

Bez tople vode ostalo je više od 55.000 Zagrepčana

Bez tople vode ostalo je više od 55.000 Zagrepčana
1

Tjedan dana kupanja u hladnoj vodi u Gajnicama, Malešnici, Španskom, Prečkom i Voltina naselja čeka 55.000 Zagrepčana. HEP moli za strpljenje

VIDEO

Martina Palada (29) samo je jedna od 55.000 Zagrepčana koji će ostati bez tople vode. Zbog radova Hrvatske elektroprivrede na vrelovodnoj mreži 15.000 kućanstava iz Gajnica, Malešnice, Španskog, Prečkog i Voltina naselja od 19. do 25. srpnja neće imati tople vode. Martina je majka dvomjesečne djevojčice Une pa će joj biti teže i nešto teže nego ostalim građanima.
- Sinoć sam primijetila da tople vode nema. Što da vam kažem, grozno je, ali preživjet ćemo. Jutros sam trebala kuhati vodu za bebu. To može potrajati, no snalazimo se. Danas moram okupati Unu. Inače mi za to treba 20-ak minuta. Sad će trajati barem dvostruko dulje - kaže Martina i dodaje kako se nada da se neće vratiti nesnosne vrućine.
- Ako ponovo bude vruće, ne znam što ćemo. Prijatelji koji su na moru nudili su mi svoje stanove. Morat ćemo to iskoristiti. Do petka, kad idemo u Slavoniju - dodaje Martina. Sandra Fidermaz, vlasnica frizerskog salona u Prečkom, pripremila se na nestanak tople vode, koja joj je neophodna za posao.
- Znam već tjedan dana da vode neće biti. Mušterije ne smiju ispaštati pa sam se pripremila. U salonu imam kuhalo za vodu pa grijem. Sama se tuširam u hladnoj vodi. Vruće je pa to radim i inače - rekla je Sandra. HEP je građane zamolio za razumijevanje i strpljenje dok traju radovi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.