Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

BiH: Centar kod Mostara je napustilo oko 60 migranata

None Foto: Dnevni Avaz

Konvoj s 269 migranata je u petak prebačen iz jednoga parka u središtu Sarajeva u izbjeglički centar kod Mostara. Njihovom smještanju u Mostaru su se usprotivile vlasti

Šezdesetak migranata napustilo je izbjeglički centar kod Mostara od ukupno njih 269, koliko ih je u petak nakon prijepora između lokalnih i državnih vlasti ipak smješteno u ovaj kamp, izjavio je u ponedjeljak toga centra Edin Denjo.

"Trenutačno je u izbjegličkom centru, nakon što smo ih prebrojali, 210 migranata", rekao je Denjo za medije u Mostaru nakon što je u posjetu bila ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac.

KRENULI PREMA MOSTARU 'Ovo je državni udar': Autobus s migrantima blokirali na cesti

Pojasnio je kako se migranti mogu slobodno kretati te da vlasti nemaju podatke o njihovom kretanju.
Ministrica Borovac rekla je kako su svi migranti registrirani u izbjegličkom centru te da je zadovoljna uvjetima.
''Možemo reći da postoji jedna puna organizacija u ovom Centru i da je sada dalje na Službi za poslove sa strancima, odnosno ministarstvu sigurnosti BiH, da prati njihovo kretanje", dodala je državna ministrica.

Migranti prema zakonodavstvu BiH mogu dva tjedna ostati u izbjegličkom centru nakon čega mogu zatražiti azil.
''Hoće li dobiti izbjeglički status ili neku drugu zaštitu, sve zavisi od njih samih. Mali broj njih nije se vratio", rekla je ministrica Borovac.
Konvoj s 269 migranata je u petak prebačen iz jednoga parka u središtu Sarajeva u izbjeglički centar kod Mostara. Njihovom smještanju u Mostaru su se usprotivile vlasti Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) tvrdeći da o tome nije donesena odluka državnih institucija. Državni ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić nazvao je taj potez policije HNŽ-a državnim udarom, dok je zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija ustvrdio kako Vijeće ministara nije donijelo odluku o prebacivanju migranata u Mostar.

 

Komentari (7)
  • Ovo ja samo ,,,, legalna islamizacija,,,,,

    21. 5. 2018,   16:18
  • Porobljavanje i mjenjanje krvne slike u punom jeku a mi spavamo.

    21. 5. 2018,   18:06
  • stiže nova europska radna snaga. ovo će nam biti konobari i kuhari, budite dobri prema njima. tanki su sa živcima pa lako puknu

    21. 5. 2018,   18:17