Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

BiH ipak neće izručiti Mamića, suđenje će dočekati na slobodi

None Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Prema prvoj optužnici, Mamić je nepravomoćno osuđen na šest i po godina zatvora, ali je dan pred izricanje presude došao u Međugorje, gdje se nalazi već godinu dana

Bosna i Hercegovina neće izručiti Zdravka Mamića, saznaje Avaz. Sud BiH utvrdio je da nisu ispunjeni uvjeti da Mamić bude izručen Hrvatskoj ni po novoj optužnici USKOK-a. 

Prihvaćen je i prijedlog Tužilaštva BiH, koje je na sudskom ročištu prije mjesec dana istaknulo da je propisana zabrana izručenja bosanskohercegovačkog državljana i da nema uvjeta da se Mamić izruči Županijskom sudu. 

Prema prvoj optužnici, Mamić je nepravomoćno osuđen na šest i po godina zatvora, ali je dan pred izricanje presude došao u Međugorje, gdje se nalazi već godinu dana. 

Komentari (76)
  • nisu ispunjeni uvjeti - hahahahahaha. da kuverta nije dovljno puna ili sta.

    30. 8. 2019,   14:30
  • Jos da ode bandic sa svojom ekipom, brkici vase i joze sa svojom ekipom, pasalici, marici itd .......

    30. 8. 2019,   14:47
  • da je u nhl bar deset mamića ,klubovi bi poslovali pozitivno,a ovako kad ulica preuzme kao hajduk onda im svi krivi,a dinamo sve klubove vadi iz govana po 500000 eurića im liježe na raćun po osnovu plasmana dinama u eu,ali me zanima dali će torcida tu lovu prihvatiti ili vratiti...................

    30. 8. 2019,   15:22