Obavijesti

News

Komentari 98

'BiH nema većeg saveznika od Hrvatske među članicama EU'

'BiH nema većeg saveznika od Hrvatske među članicama EU'
6

Državni vrh položio je vijence na Mirogoju u povodu Dana neovisnosti, a premijer Plenković komentirao je rezultate izbora u BiH i rekao da nije dobro da jedan narod drugome bira predstavnika

VIDEO

Žao mi je da se i ovaj put ponovio scenarij koji smo već vidjeli. Ponovno smo se zahvaljujući pravnom okviru doveli u situaciju da pripadnici jednog konstitutivnog naroda na teritoriju Federacije biraju predstavnika drugom, odnosno hrvatskom narodu, rekao je Andrej Plenković nakon što je čestitao pobjednicima izbora u BiH.

Pogledajte video

Dodao je kako ovo nije dobro i da je cilj da se sva tri naroda u BiH osjećaju dobro i da su privrženi za svoju domovinu. Misli da je Dragan Čović trebao biti nagrađen za svoj dobar posao, a poručio je da će nastaviti suradnju s institucijama BiH i gajiti dobre i kvalitetne odnose. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

O suradnji s Komšićem rekao je da se prvo trebaju konstituirati vlasti, ali da nas puno toga veže s BiH i da su potezi dosad bili prijateljski. Istaknuo je i kako Hrvatska podupire BiH više od ijedne članice EU.

Državni vrh jutros je na Mirogoju položio vijence povodom Dana neovisnosti, a premijer Plenković je istaknuo da su sada pred nama zadaće jačanja gospodarskog rasta, institucija i njihove neovisnosti kako bi bile snažne  da bez utjecaja daju povjerenje hrvatskim građanima.

Vlada RH na Mirogoju položila vijence povodom Dana neovisnosti

- Na Dan neovisnosti Republike Hrvatske prisjećamo se kada je Hrvatski sabor raskinuo sve državnopravne sveze s SFRJ samo dan nakon raketiranja Banskih dvora. Ta je odluka bila prijelomna u procesu formiranja Republike Hrvatske. To je bilo vrijeme obrane Hrvatske, vrijeme državništva prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Uz pomoć hrvatskog naroda, a ponajviše hrvatskih branitelja ostvaren je cilj samostale i neovisne Hrvatske. Taj cilj nastavljamo i danas 30-ak godine kasnije. Hrvatska je danas moderna i demokratska država, članica Europske unije i NATO-a. Pred nama su i dalje mnogi izazovi, poput jačanja pravne države i vladavine prava te osnaživanja institucija koje svojim djelovanjem moraju ulijevati povjerenje svim građanima - rekao je premijer te se kratko osvrnuo i na aferu SMS i Milijana Brkića.

- Vjerujem da će čelnici svih tijela učiniti sve da se rasvijetle sve afere - dodao je premijer.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.