Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pao na provokacije: Obamin rodni list objavila Bijela kuća

None Foto: AFP/PIXSELL 5

Milijarder Donald Trump koji se planira kandirati za predsjednika 2012., javno je prozivao Obamu da nije Amerikanac i tražio da se preispita njegovo pravo podrijetlo

Administracija američkog predsjednika Baracka Obame, nakon brojnih kontroverzi i teorija da Obama uopće nije Amerikanac, objavila je original njegovog rodnog lista, piše CNN. Kako javlja Fox, Obama je pred novinarima prokomentirao objavljivanje dokumenta, no nije odgovarao na pitanja. 

- Nemamo previše vremena za ovakve budalaštine. Imamo mnogo važnijih problema. Ja sam imam važnijih problema. Trebamo se baviti bitnim stvarima - rekao je predsjednik. 

Šef komunikacija u Bijeloj kući, Dan Pfeiffer, rekao je kako je administracija odlučila objaviti dokument kao odgovor na brojna nagađanja o predsjednikovom podrijetlu.  Dodao je kako predsjednik Obama smatra da pitanje o mjestu njegova rođenja odvraća pažnju Amerikanaca od problema koje imaju Sjedinjene Države. 

Prema originalu objavljenog dokumenta, Barack Hussein Obama II. rođen je na Havajima 4. kolovoza 1961. godine. Tijekom predsjedničke kampanje 2008. Obamin tim objavio je skraćenu verziju rodnog lista što je pokrenulo brojna nagađanja o njegovom mjestu rođenja. Posljednjih nekoliko tjedana, poznati milijarder Donald Trump koji se planira kandirati za predsjednika na izborima 2012., javno je prozivao Obamu i tražio da se preispita njegovo podrijetlo. 

- Jako sam ponosan na sebe, jer sam postigao ono što nitko nije  uspio. Ne znam zašto to nije prije učinio kada su to ljudi od njega tražili. No, čast mi je što sam odigrao tako veliku ulogu u rješavanju ovog pitanja - rekao je Trump. 

Komentari (44)
  • ako im ovaj zuti tifusar dodje na vlast onda je to samo jos jedan u nizu nepobitnih dokaza da su amerikanci nacija idiota i debila

    27. 4. 2011,   17:26
  • tolike pare u Donalda a Duško Lokin ima lipšu periku..strašno

    27. 4. 2011,   19:19
  • ovaj Trump je nezasitna kretenčina..krepaj više i ti i tvoje milijarde!

    27. 4. 2011,   17:15