Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bijes na Bregani: 'Putujemo u p.... materinu, sve je propalo!'

None Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Kontrole na Bregani izbezumile su putnike koji satima čekaju u automobilima. Nadležni ih samo mole za strpljenje i upozoravaju da će za vikend biti još gore...

Ovo je gore nego u Kini, gore nego u Washingtonu. Dva sata čekamo. Ovo je najveća glupost što se može napraviti. Ovo nam je zadnji put, odsad idemo avionom. Kad se god Bruxelles s*ebe s Europskom unijom, mi platimo kad idemo na odmor. Tako im recite, i ovima u Bruxellesu recite isto. Kad smo putovali za Uskrs išli smo u oba smjera po 6 sati, i još 15 sati vožnje, mogli smo doći u Japan. Nek' nas puste malo na miru, rekao je jedan od putnika.

Prema podacima prometnih servisa, na ulaz u Sloveniju preko graničnog prijelaza Obrežje (Bregana) osobni automobili čekaju jedan sat i 15 minuta, dok je na istom prijelazu nastala kolona teretnih vozila od pet kilometara, koji čekaju na izlazak iz Slovenije.
Manje je vrijeme čekanja na prijelazu Macelj/Gruškovje i na prijelazima u Istri.

Slovenija zadnjih nekoliko tjedana ističe da čini što može da se promet u špicama preko vikenda smanji, ali da je dužna provoditi mjere nadzora schengenske granice kakve od nedavno vrijede na vanjskoj granici Schengena.

- Ili se žuriš kući ili ideš na posao. Ogorčen sam, kakav ću biti kad ovako nešto vidim. Lako je zafrkavati ovdje ovu bijedu i sirotinju - rekao NAM je još jedan od putnika koji je gužve zatekao drugi put u tjedan dana.

- Ma idemo u p...u materinu, najbolje poubijajte ovaj narod, poubijajte ove sve - rekao je jedan od putnika koji čeka već 5 sati. Putuje u Njemačku, a putovao je i za Uskrs. 

- Nismo iznenađeni. Pitajte predsjednicu Kolindu što se uvlači u dupe Bruxellesu. Pitajte Slovence, pitajte svoju predsjednicu. Propade vam sezona - rekao je jedan putnik te izrazio nadu da će se ipak sve stabilizirati.

Reagirajući na pismo predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koje je ona u vezi s nastalim zastojima zadnjih tjedana uputila predsjednicima Europskog parlamenta, Europskog vijeća i Europske komisije, slovenski predsjednik Borut Pahor jučer je naglasio da poštivanje europske uredbe o granicama nema veze s arbitražom o granici i podržao vladu premijera Mire Cerara u njenom provođenju kako ne bi došlo do izbacivanja Slovenije iz Schengena.

Pahor se založio za održavanje dobrih odnosa i dijalog s Hrvatskom.

Očekuju se veće gužve

Kako se za vikend očekuje povećanje gužvi i čekanja na prelazak granice na izlasku iz Hrvatske prema Sloveniji  MUP je preporučio putnicima, državljanima zemalja EU, EEG i Švicarske da koriste druge granične i pogranične prijelaze prema popisu koji su objavili na svojim stranicama.

Foto: MUP

Iz MUP-a također napominju da, ako se u jednom vozilu zajedno nalaze državljani EU zemalja i trećih zemalja, graničnoj kontroli mogu pristupiti samo na graničnim prijelazima Macelj, Bregana, Rupa, Plovanija, Kaštel, Požane, Pasjak, Jurovski Brod i Dubrava Križovljanska. 

Kako bi izbjegli gužve i zastoje, iz MUP-a pozivaju sve putnike da prate informacije o stanju prometa na graničnim prijelazima koje redovito objavljuje HAK na svojim internetskim stranicama.

Komentari (341)
  • Kako se da problem lijepo riješiti... pred Koparsku luku kad se ulazi u HR vode postaviti brodice hrvatske policije, i svaki brod na ulazu ili izlazu iz HR voda zaustaviti na 24h na detaljan pregled... izmisliš razne piz*arije... sanitarni, protupožarni, šverc itd.. itd.. da vidiš kako će se priča kod janeza promijeniti...

    21. 4. 2017,   15:39
  • Slovenija je kao Sex!Pet sati pokusavas uci u nju,a onda si u njoj samo 5 minuta!!!!😂😂😂😂😂😂😂😂

    21. 4. 2017,   15:52
  • Neki most preko slovenije i problem rijesen, mozda onaj Peljeski prebacit preko slo za prvu ruku

    21. 4. 2017,   15:35