Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bijesni psi su ženi odgrizli dio genitalija te mesa na nogama

None Foto: 24sata/ilustracija

Bijesni psi su ženi otkinuli dio genitalija, dio mesa na lijevoj nozi, a izgrizli su je po cijelom tijelu. Zbog teških ozljeda hitno su je prevezli u beogradski KBC

Mirjana Brkić (57) iz Beograda u utorak navečer je jedva preživjela nakon što su je u naselju Stari Koštunjak napali psi lutalice. Bijesni psi su ženi otkinuli dio genitalija, dio mesa na lijevoj nozi, a izgrizli su je po cijelom tijelu. Zbog teških ozljeda hitno su je prevezli u beogradski KBC. Mirjana je rekla za srpski Press kako voli životinje i ne boji ih se. Dodaje kako i sama ima mačku i psa, a prilikom napada je mislila kako će umrijeti. Kaže kako su je napali bijeli i crni pas. Mirjana je naglasila kako su njeni prijatelji prijavili napade pasa u tom dijelu grada, ali su vlasti to ignorirale. Profesorica iz škole u blizini mjesta napada rekla je kako psi napadaju bilo koga tko tim putem prođe, a napali su i učenike. Pse će prevesti u azil u Rakovici gdje inače dovode agresivne pse.

Komentari (26)
  • Tako je i u mom gradu - zbrinjavanje pasa lutalica nije pod ničijom ingerencijom. Kreću se u čoporima i samo je pitanje dana, a pogotovo sad za velikih studeni zbog manjka hrane, kad će postati naročito agresivni i napasti nekoga. Ima ih k'o salate i zastrašujuće izgleda kad se naiđe na njih u vrijeme kad nema nikoga u blizini. Volim životinje, ali ako nema dovoljno sredstava za njihovo zbrinjavanje, onda se barem trebaju osigurati sredstva za sprječavanje ovakvih slučajeva, a zna se kako se to radi. Jbg, volim životinje, ali sebe volim više!

    9. 12. 2010,   10:36
  • Eto šta se dešava kad ljudi uzimaju pse pa ih napuštaju kad više nisu mali. Ostajem pri svome prijedlogu i dalje : zahtjevati od od svake osobe koja želi imati psa položen ispit o odgoju pasa, adekvatan smještaj za psa (ne na lancu nego u boksu), dozvola za držanje psa i uvjerenje od psihologa da je osoba koja želi imati psa prihički zdrava ! Pas se u krivim rukama može pretvoriti u oružje koje ubija i to se treba tretirati kao posjedovanje vatrenog oružja ! Tko se toliko potrudi da sve ovo prethodno obezbjedi psu, onda to znači da taj čovjek uistinu želi psa i neće ga sigurno ostaviti nakon godine dana a samim time ovakvi se slučajevi neće dešavati ! Ne vrijedi stalno ubijati te pse i uklanjati, treba raditi na prevenciji da uopće niti ne dođe do ovakvih slučajeva ! To bi bilo isto kao da ideš uništiti pištolj umjesto da se ubojica stavi u zatvor !

    9. 12. 2010,   11:30
  • Imala sam priliku vidjeti vrlo oštar nasrtaj tri mješanca lutalice na djevojčicu od sedam godina koje je mirno prolazilo ulicom. pas joj je prišao s leđa, ugrizao je za potkoljenicu i bacio na tlo, odjednom su se pojavila još dva psa i počela joj trgati odjeću. Ja i dečko smo bili samo tri četiri metra daleko.On je sa hrpe crnike koja je bila složena pored zida uzeo jedno drvo i poćeo udarati pse, psi su pustili djevojčicu i odmakli se nekoliko metara , ali nisu pobjegli. Kad smo prišli djevojčici i kad je moj dečko podigao sa zemlje da je ponese prvi se pas zaletio i ugrizao ga za nogu. S prozora visokog prizemlja pod kojim se to događalo, stanar koji je čuvši gužvu izašao vidjeti što se događa srećom je bio policajac i imao oružje. Pucao je na pse i ubio dva, druga sreća je bila to što je bila zima i djevojčica je na sebi imala dosta odjeće tako da su kod nje povrede bile u kategoriji modrica i ogrebotina, moj dečko je prošao gore, on je zbog povreda morao biti operiran i odležati u bolnici tjedan dana, ako je to gledati, kod mene ostavilo traumu onda je kod nje i njega bez sumnje taj dogđaj ostavio mnogo teže koje će sigurno pamtiti cijeli život. Ja sam protiv bilo kakvog zlostavljanja životinja, član sam društva za njihovu zaštitu i imam psa, ali da znam rukovati oružjem i da sam ga u tom trenutku imala .vjerujte nebi oklijevala pucati na te pse. Smatram da takvi psi trebaju bit maknuti s ulica i iz prigradskih naselja po svaku cijenu, djeca i žene se od njih ne mogu odbraniti i ovakvi su događaji neminovnost i događat će se. Nebih govorila što treba ćiniti, svi govore što treba i što bi trebalo, ali ne poduzimlju ništa no kako bilo dok se to ne počme činiti te pse treba s ulica maknuti pa makar to bilo i na ovako drastičan način.

    10. 12. 2010,   03:37