Obavijesti

News

Komentari 216

Bila je na sniženju: Ružičastu krivotvorinu platio 2600 kuna

Kupac je na internetu primijetio da se prodaje jakna proizvođača Holubar snižena s 4900 na 2600 kuna. Imali su veličinu, boju, dodatno ih je provjerio na Facebooku i imali su 29.000 lajkova

VIDEO

Godinama kupujem na internetu. Nikad problema. Čak i kad sam vraćao što sam bio kupio, išlo je sasvim glatko. A onda sam umjesto originalne zelene kvalitene jakne od 2600 kuna dobio dječju crveno-ružičastu plastičnu jaknu od 100 kuna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:56

Priča je to našeg čitatelja koji je nedavno postao žrtva prijevare. Na internetu je primijetio da se prodaje jakna proizvođača Holubar snižena s 4900 na 2600 kuna. Vrijeme je popusta, nije ništa sumnjao.

- Na većini stranica nije bilo broja ili boje koju sam htio. Pa sam tražio dalje. U tražilicu bih upisao model jakne i preko fotografija ulazio u stranice. Tako sam naletio na dansku stranicu J. Lindeberg, cijena je bila ista - 2600 kn - prepričava naš čitatelj. Imali su veličinu, boju, dodatno ih je provjerio na Facebooku i imali su 29.000 lajkova. To ga je ohrabrilo da je stranica originalna te je uplatio 2616 kuna. Shvatio je da je prevaren kad je dobio elektroničku poštu s potvrdom, odmah je zvao banku, ali novca više nije bilo. A i stranica je lažna te nema veze s tvrtkom J. Lindeberg.

- Najgore je što sam sve platio karticom svoje žene - jada se čitatelj.

Stalni sudski vještak za telekomunikaciju i internet Saša Aksentijević kaže da trenutačno ima mnogo internetskih prijevara i da je možda najbolje oružje u borbi protiv lažnih stranica kupnja preko PayPala.

- Čak ako kupite na lažnoj stranici, PayPal novac isplaćuje trgovcu tek nakon 30 dana, kad se uvjeri daje sve u redu, a za svaku prijevaru vraća novac kupcima - kaže naš sugovornik. Dodaje i kako je najbolje kupovati na stranicama koje počinju prefiksom “https” i da imaju simbol zatvorenog lokota. Stranice koje nude nerealne popuste od 80 i više posto zvono su za uzbunu, kao i one na kojima nema informacija o načinu rješavanja sporova s kupcima.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 216
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u