Obavijesti

News

Komentari 186

Bili smo jednom najbolji: Javno pukla ljubav dva crvena druga

Bili smo jednom najbolji: Javno pukla ljubav dva crvena druga
1

Tomislav Saucha, bivši SDP-ovac, i trenutačni šef stranke Davor Bernardić javno su se izvrijeđali. A njihov obračun je izazvao kaos i svađu u Saboru

VIDEO

Oba imaju po 38 godina. Zajedno su se kao klinci učlanili u Forum mladih SDP-a. Bili su predodređeni za velike stvari u partiji. Ostali su u dobrim odnosima i u najtežim trenucima.

A onda je jučer drugarstvo definitivno javno puklo u sabornici. Tomislav Saucha, bivši SDP-ovac, i trenutačni šef stranke Davor Bernardić javno su se izvrijeđali. A njihov obračun je izazvao kaos i svađu u Saboru, koja je zasjenila glavnu temu - opoziv Vlade.

Bernardić je prvi počeo obrazlagati da Vlada mora otići zbog ponašanja u Agrokoru i prepuštanja lešinarskim fondovima da vode glavnu riječ u koncernu.

- Todorić je aktivirao ‘lex Agrokor’ nakon tajnih sastanaka u Vladi. Todoriću ste omogućili da spakira kofere i da ode u inozemstvo - među ostalim je rekao u svojim napadima Davor Bernardić.

Na kraju rasprave u kojoj je optužio Vladu za štetu je prozvao i Sauchu i HNS, koji sada daju podršku Vladi.

- Svima je u Hrvatskoj jasno da je ova većina trgovačka većina koja je nastala krađom birača ove zemlje - rekao je Bernardić.

Prozvani Saucha razbjesnio se pa sasuo paljbu po Bernardiću i rekao mu da je velika truba, nakon čega je nastao opći kaos.

- Ako imate dokaze i činjenice, prijavite. Vi jako dobro znate zašto sam onomad onako glasao, razgovarali smo o tome u vašem uredu i vi ste spominjali kako biste voljeli ići na izbore da vidite kolika ste točno truba. E pa, ja vas znam dosta dugo, ne morate ići na izbore da saznate kolika ste truba, ja vam mogu reći, velika ste truba - odbrusio mu je Saucha.

Iznerviran je nastavio dalje.

- Svaki put nekoga kopirate. Prvo ste kopirali Bandića kad ste bili njegov učenik, pa Milanovića, a sad kopirate Petrova. Uskoro će vam se čuti Neretva u glasu - galamio je Saucha.

Na Sauchu se zatim obrušio HSS-ovac Krešo Beljak, a Saucha je otkrio da mu je upravo Beljak prije nekoliko dana nudio povratak u lijevu koaliciju.

Bero i Saucha su inače vodili mladež SDP-a, čiji su glasovi bili presudni za izbor Zorana Milanovića na čelo stranke. Bernardić je nakon toga postao Milanovićev protivinik, a Saucha Zokijev premijerski predstojnik ureda. Sad mu se na teret stavlja da je izvlačio novac kao predstojnik ureda premijera. No navodno je i u tom zahlađenom odnosu upravo Saucha sprečavao Milanovića da se obračuna s Berom, koji je tad vodio zagrebačku stranačku organizaciju.

U Saboru, uz žestoke svađe i prozivke, do zaključenja ovog broja nisu glasovali o povjerenju Vladi. Ali prema omjeru snaga zastupnika, Vlada će preživjeti jer oporba nema dovoljno ruku za opoziv. Premijer Plenković je inače tijekom cijele rasprave isticao kako je Vlada spasila radna mjesta “lexom Agrokor”, a da SDP nije radio ništa.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 186
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.