Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bili su pijani: 'Hladno je rekao: Ja sam ti ubio sina Gorana'

None Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL 6

Gorana Pataču (45) sjekirom je ubio prijatelj i sustanar Jure Đ. (48). Živjeli su skupa dva mjeseca. Jure je sam pozvao policiju i priznao im da ja ubio Gorana

Bila je prošla ponoć kad sam čuo da netko lupa na prozor. Otvorio sam i vidio Juru. Rekao mi je: ‘Ubio sam ti Gorana’, ispričao je Mato Patača (71), otac ubijenog Gorana (45) iz Krčenika nedaleko Donjeg Miholjca.

Šokiranom, trebalo mu je neko vrijeme da shvati što mu to sinov prijatelj i sustanar govori.

- Svađali smo se i udario sam ga dva puta sjekirom - dobacio mu je Jure Đ. (48) prije nego što je otišao. U međuvremenu se probudio i Matin drugi sin i pitao ga što se događa. Otac mu je rekao što mu je Jure ispričao te su obojica otišla do njegove kuće. Imali su što vidjeti.

Marko Mrkonjić/PIXSELL

- Jure je sjedio u kući pokraj Goranova beživotna tijela. Sve je bilo puno krvi. Rekao nam je i da je zvao policiju - ispričao je Mato koji živi nekoliko kuća dalje.

Mještane seoceta s 300-tinjak stanovnika noć na subotu probudile su policijske sirene. U kući u Kolodvorskoj ulici policajci su pronašli mrtvo tijelo Gorana Patače. Pored njega je u kuhinji sjedio njegov sustanar i prijatelj.

Marko Mrkonjić/PIXSELL

- Ja sam ga ubio - rekao je policajcima čim su ušli te im pokazao krvavu sjekiru kojom je ubio Gorana.

- Pijana posla - komentiraju seljani odmahujući glavom. Naime, kako tvrde mještani, Jure i Goran voljeli su zaviriti u čašicu. Obojica su bila nezaposlena, a ovisnost im je razorila obitelji.

Marko Mrkonjić/PIXSELL

- Sin se rastao prije nekoliko mjeseci zbog alkohola. Pio je i pravio probleme pa ga je žena ostavila i otjerala. Bio je kod mene neko vrijeme. Vodili smo ga dva puta na liječenje u Našice, ali uzalud. Prije dva mjeseca počeo je živjeti kod tog Jure u kući. I on je živio sam, te je i njega žena iz istog razloga ostavila - govorio je otac tužno stišćući fotografiju sina u rukama. Jure i Goran, dodaje, znaju se godinama te su išli zajedno u školu.

- Stalno su pili. Još je moj sin, tu i tamo, nešto i radio i zaradio, ali Jure baš ništa. Bio je agresivan kad popije, znao je vrijeđati ljude u selu. Ne znam zašto su se posvađali pa ga je udario sjekirom - kaže otac kojem je Goran bio najmlađe od troje djece.

Marko Mrkonjić/PIXSELL

Policija je očevid radila cijelu subotu prijepodne. Jure se nije opirao uhićenju i odmah je sve priznao policajcima. Kako doznajemo, obojica su bila pod utjecajem alkohola. Tijelo mrtvog Patače odvezli su u Osijek na obdukciju. Znatiželjni mještani okupljali su se ispred kuće u kojoj je bilo ubojstvo i pogledavali prema zapečaćenim vratima.

- Ma njih su se dvojica stalno svađala. Jure je Pataču tjerao iz kuće, a ovaj nije htio otići jer nije imao kamo. Navodno ga otac nije htio primiti u svoju kuću - kaže prva susjeda.

Komentari (85)
  • Alkohol je zlo, od njega su svi ludi.

    29. 8. 2015,   19:37
  • da se mene pita boca alkohola bi kostala jedno 500kn pa ko moze samo naprid

    29. 8. 2015,   20:35
  • imamo u zgradi slična dva prijatelja.....svašta čujemo i vidimo....zovemo mi susjedi.nadležne..često je policija na vratima...nitko ništa ne može....do kada?

    29. 8. 2015,   19:26