Obavijesti

News

Komentari 46

Borzan: Čitav niz afera utjecao na loš izborni rezultat HDZ-a

Borzan: Čitav niz afera utjecao na loš izborni rezultat HDZ-a
1

Komentirala je i  izjavu HDZ-ovog Mire Kovača prema kojoj je "SDP profiter HDZ-a" na tim izborima rekavši kako je jedan od razloga lošeg HDZ-ovog rezultata način na koji je bila posložena lista njihova lista

VIDEO

Zastupnica u Europskom parlamentu zahvalila je biračima u Osječko-baranjskoj županiji i gradu Osijeku koji su joj na izborima dali 7.564 preferencijalnih glasova (županija), odnosno njih 4.136 (Osijek)

 - Rezultat izaziva ponos i zadovoljstvo, no to je rezultat koji obvezuje i motivira da nastavim raditi jednakim žarom kao i do sada -  rekla je SDP-ova zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan.

Naime, zahvalila je  biračima u Osječko-baranjskoj županiji i gradu Osijeku koji su joj na izborima za EU parlament dali 7.564 preferencijalnih glasova (županija), odnosno njih 4.136 (Osijek).

Komentirala je i  izjavu HDZ-ovog saborskog zastupnika Mire Kovača prema kojoj je "SDP profiter HDZ-a" na tim izborima rekavši kako je jedan od razloga lošeg HDZ-ovog rezultata način na koji je bila posložena lista HDZ-ovih kandidata.

Plenković štedio sebe kako ga nitko na listi ne bi zasjenio

- Bila je posložena tako da je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković štedio sebe kako ga nitko na listi ne bi mogao zasjeniti na način da dobije veliki broj preferencijalnih glasova i tako postane zvijezda izbora. To jeste bila greška, no rekla bih da je još više na loš rezultat HDZ-a utjecao čitav niz afera u zadnjih godinu - dvije. Građani su uvidjeli da vladajuća stranka ne vodi državu u dobrom smjeru i to su na izborima kaznili - kazala je Borzan.

Vukovar: Završni skup  SDP-a za EU izbore

Upitana kako će dobar izborni rezultat utjecati na unutarstranačke odnose u SDP-u Borzan je rekla kako se nada da će unutar stranke zavladati konstruktivna atmosfera jer oni u SDP-u, kako je rekla, "nemaju ideoloških razmimoilaženja kao što to ima HDZ".

- Mi se oko bitnih životnih tema slažemo, jedino imamo prijepore oko osoba u smislu okupljanja oko ovog ili onog čovjeka. Čini se da se takvi problemi sada pojavljuju u HDZ-u s obzirom na činjenicu da su se Davor Ivo Stier i Miro Kovač praktički kandidirali za predsjednika stranke - rekla je Borzan.

Predizbori bi iscrpili članstvo

Novinare je zanimalo i je li bolje rješenje za SDP da svog predsjedničkog kandidata izaberu konsenzusom ili da idu unutar stranke u predizbore za predsjedničkog kandidata.

U Rijeci održan završni skup SDP-a

Predizbori, mišljenja je Borzan, ne bi bili dobro rješenje.

- Oni bi iscrpili članstvo ali i kandidate koji bi se potrošili u unutarstranačkoj borbi za predsjedničkog kandidata i ušli umorni u predsjedničku kampanju. Smatram da je aktualnu predsjednicu moguće pobijediti, ona u anketama stoji lošije nego njezini prethodnici u ovo doba mandata. Ako izađemo sa dovoljno dobrim zajedničkim kandidatom kojeg bi zajednički dogovorile stranke lijevog centra, te bismo izbore mogli dobiti - konstatirala je.

Komentirajući činjenicu da se sve češće bivši SDP-ov predsjednik i premijer Zoran Milanović spominje kao mogući predsjednički kandidat SDP-a, Borzan je rekla kako je svjesna da po anketama Milanović dobro kotira.

- Smatram da treba biti nekoliko kandidata koji bi prije toga trebali pristati biti kandidati, a ne da se govori o osobama koje se nisu izjasnile da su za to zainteresirane. Možda je to Ivo Josipović, možda Tonino Picula, ne bih špekulirala sa imenima - zaključila je Borzan.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava