Obavijesti

News

Komentari 562

'Bilo bi bolje da me sudac ubio, 4 godine su mi smrtna kazna'

Bila sam u potpunom šoku kad sam čula da sam dobila četiri godine. U mojim godinama i to za nesreću koju nitko nije želio niti bi želio da se dogodi, uzbuđeno je govorila Štefanija Lindić (74)

VIDEO

Na Općinskom sudu u Novom Zagrebu u petak je nepravomoćno oglašena krivom i osuđena na četiri godine zatvora zbog prometne nesreće u kojoj je sredinom studenog 2017. godine u Samoboru preminuo dječak (6). 

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:02

On je s majkom i tri godine starijim bratom prelazio cestu na pješačkom prijelazu u centru Samobora. Štefanija ni danas ne shvaća kako je do toga došlo.

- Možda su me zaslijepili ti lampaši koji su bili uz pješački prijelaz i po cijelom Trgu. Nisam znala da je to zbog Vukovara, no bili su mi lijepi. Grad mi je bio tako lijep. Znam da sam na trenutak skrenula pogled dolje desno i to mi je valjda odvuklo pažnju - govorila je Štefanija. Dok razgovaramo, na trenutke zastaje zbog suza.

Četiri godine zatvora za smrt dječaka: 'Pa kuda ste gledali!?'
Četiri godine zatvora za smrt dječaka: 'Pa kuda ste gledali!?'

- Da je majka držala djecu svako s jedne strane za ruke ovo se ne bi dogodilo jer majka nije ni okrznuta. Da sam ih vidjela ja bih refleksno zakočila, oni su dotrčali na zebru, a majka za njima. Taj mali od šest godina je dijete, nestašni dječačić - kaže Lindić. 

Presuda ju je uistinu šokirala jer, smatra, ni oni koji su pijani skrivili nesreću ili divljali na cesti ne dobiju toliko.

- Vozim 55 godina i nikad nisam imala ni prekršaja. Bolje da me stavio pred zid i upucao, ovo je za mene životna kazna. I još kako je bio bezobrazan prema meni. Reći da sam vozila "kao muha bez glave", "kuda ste gledali", kao da je pred njim nekakva klinka, a ne žena koja će uskoro navršiti 75 godina - očajavala je LIndić. Otkrila je i kako su prije 20 godina u nesreći izgubili sina.

- Nikad nismo išli na sud. Ja svoje dijete ne mogu vratiti, a nisam željela nikome uništavati život. Imam previše godina da sjedim negdje u zatvoru. Najradije bih odmah umrla i da me nema - jecajući govori LIndić, koja se zbog depresije nakon prometne nesreće liječila i na psihijatriji. Kaže da je u tri mjeseca smršavila deset kilograma.

- Mislila sam da će biti nekakva uvjetna kazna, uzet će mi vozačku dozvolu i to je to. Pa koliki su poznati dobili uvjetne za još gore prometne nesreće. Na meni su našli pokazivati moć - ogorčeno kaže Štefanija.

Roditelji dječaka nisu željeli komentirati nepravomoćnu presudu. Na objavi nisu bili, u sudnici je sjedila njihova odvjetnica.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 562
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21