Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bio 30 godina nevin u zatvoru jer sliči serijskom silovatelju

<div> <blockquote class="twitter-tweet" lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Tears of joy for Va. family as man pardoned after 29 years: Michael Kenneth McAlister&#39;s family shed mo... <a href="http://t.co/NZuxMAQVYe">http://t.co/NZuxMAQVYe</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/HINews?src=hash">#HINews</a></p>&mdash; Hawaii News Now (@HawaiiNewsNow) <a href="https://twitter.com/HawaiiNewsNow/status/598777814700007424">May 14, 2015</a></blockquote> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script> </div>
None Foto: Richmond Police Department

Kenneth McAlister gotovo punih 30 godina proveo je u zatvoru jer je pogrešno osuđen za silovanje. Pomilovan je u srijedu, a silovanje je priznao drugi muškarac

Kenneth McAlister (58) 30 godina sjedio je u zatvoru osuđen za silovanje koje nije počinio. Guverner američke savezne države Virginije Terry McAuliffe u srijedu ga je pomilovao nakon što je silovanje priznao drugi muškarac.

- Pomilovanje je primjereno u svjetlu brojnih dokaza, uključujući nedavno priznanje druge osobe, što ukazuje na stvarnu McAlisterovu nevinost - kazao je McAuliffe. 

Nakon izlaska iz zatvora McAlister se veseli domaćem ručku, kazao je McAuliffe, piše Reuters

Poslije 30 godina provedenih u zatvoru Kenneth se vraća kući svojoj majci Rebecci i sestri Denise (62) koja je za Washington Post kazala da je najsretnija žena na svijetu i da brata vozi direktno kući da može jesti mamine domaće kolačiće. 

Silovanje je priznao serijski silovatelj Norman Bruce Derr koji je fizički sličan McAlisteru zbog čega je i žrtva pogrešno identificirala Kennetha.  

Komentari (17)
  • Koliko ima ovakvih slučajeva gdje nevin odleži toliko u zatvoru,to je užas.Tko tim ljudima može život vratit,tko će ikad odgovarat zbog toga?,ma pravde nikad nema.

    14. 5. 2015,   11:35
  • da je on jedini, ima takvih koliko hoces. sad neka mu drzava isplati nekoliko milijuna pa nek ostatak prozivi kako spada.

    14. 5. 2015,   11:42
  • 30 godina provedeš u zatvoru zbog budaletina.. ne znam za njega, ali ja bi se vjerovatno vratio u zatvor nakon što bi posjetio sve koji su mi uništili život.

    14. 5. 2015,   11:45