Obavijesti

News

Komentari 54

Četvorica ga brutalno mučila, a odredili im samo mjeru opreza

Četvorica ga brutalno mučila, a odredili im  samo mjeru opreza
1

Muškarac je nedavno pobjegao s imanja u Draganiću kod Karlovca, gdje je bio čak godinu i pol dana bio mučen i premlaćivan te prisiljavan na ropski rad

VIDEO

Karlovačko Općinsko državno odvjetništvo potvrdilo je u petak Hini da je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv četvorice muškaraca zbog sumnje da su počinili kazneno djelo trgovanja ljudima te protupravnog oduzimanja slobode i nanošenja teških ozljeda muškarcu, koji se od posljedica zatočeništva i zlostavljanja oporavlja u bolnici pod skrbi liječnika i nacionalnog tima za suzbijanje trgovine ljudima.

Kako smo već pisali, riječ je o Rasimu Ćufuroviću koji je nedavno pobjegao s imanja u Draganiću kod Karlovca, gdje je bio čak godinu i pol dana bio mučen i premlaćivan te prisiljavan na ropski rad. 

Teško je ozlijeđen i pothranjen

Zamjenik ravnatelja karlovačke Opće bolnice Vladimir Bauer kazao je da je pacijent kod njih te da je izvan životne opasnosti, iako teško ozlijeđen i pothranjen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Žrtva je od prošlog tjedna kod nas i polako se oporavlja, iako osim svježih ima i ozljede koje su nastajale kroz duži vremenski period - rekao je Bauer i dodao kako je pacijent osim pod medicinskom i pod skrbi nacionalnog tima za suzbijanje trgovine ljudima. 

Njegovi mučitelji su mu izbijali zube, nokte lomili čekićem te ga kažnjavali na najbrutalnije načine.

Smjestit će ga na tajnu lokaciju

U Centru za socijalnu skrb doznaje se da će tijekom dana biti odlučeno kamo će se žrtva smjestiti, a to mjesto će zbog sigurnosti žrtve ostati tajna.

Iz karlovačkog Općinskog državnog odvjetništva navode da su ispitali četvoricu osumnjičenih za trgovanje ljudima, oduzimanje slobode i ozljeđivanje, no da sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu nije prihvatio prijedlog tužiteljstva da im se odredi istražni zatvor. 

Umjesto pritvora, dobili mjeru zabrane približavanja

Umjesto toga, odredio im je mjere opreza, odnosno obvezu redovitog javljanja policiji, zabranu približavanja žrtvi te uspostavljanja i održavanja bilo kakvog kontakta sa žrtvom i svjedocima u postupku.

U karlovačkom tužiteljstvu ističu i kako su se žalili na tu odluku istražnog suca uz prigovor za "pogrešno utvrđeno činjenično stanje", ali da je izvanraspravno vijeće Županijskog suda tu žalbu odbilo i potvrdilo odluku suca istrage, uz obrazloženje da se zakonska svrha može postići blažim mjerama, odnosno zabranom približavanja oštećeniku na manje od pedeset metara te obveznom javljanju policiji jednom mjesečno.

Iz karlovačke policije o ovom slučaju nisu izvijestili medije, pozivajući se na Zakon o zaštiti osobnih podataka i odredbe Zakona o kaznenom postupku, po kojem je provođenje izvida tajno.

Podsjetimo, žrtva je brat Maje Paole Sertić, nekadašnje BB stanarka, koja je u šoku.

- Voljela bih da mi se obratio, zatražio pomoć ako je trebalo. Sad mu prije svega treba mir - kazala je Paola.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji