Obavijesti

News

Komentari 8

Bio je ljubavnik njene sestre ali to nije smetalo: Ipak se udala

Bio je ljubavnik njene sestre ali  to nije smetalo: Ipak se udala
1

Jackie Kennedy, pet godina nakon smrti svog muža Johna Kennedyja, na današnji dan 1968. udala se za Aristotela Onassisa, grčkog tajkuna kontraverzne reputacije. Amerikanci su bili šokirani...

VIDEO

'John Kennedy je umro drugi put' - ovo je jedan od naslova u američkim novinama nakon što se miljenica Amerike, udovica ubijenog predsjednika Johna Kennedyja udala za grškog brodovlasnika i milijardera Aristotela Onassisa. Mnogi Amerikanci Jackie Kennedy nisu mogli oprostiti ovaj novi brak 5 godina nakon ubojstva predsjednika. 

Jackie se udala za 23 godine starijeg grčkog tajkuna samo zbog njegovog bogatstva i moći. On je nju navodno oženio kako bi pridobio utjecaj u Americi.

Vjenčali su se na današnji dan 1968. godine u maloj kapeli na Onassisovom privatnom otoku Skorpios, uz grčku obalu.  Odjevena u jednostavnu bijelu haljinu modne kuće Valentino, Jackie je ispred 40-ak uzvanika obećala vjernost svom drugom suprugu.

Brojni naoružani stražari obuzdali su mnoštvo novinara i fotografa kojima je bilo dopušteno snimiti nekoliko slika nakon ceremonije vjenčanja, koja je obišla cijeli svijet.

98249072

Jackie je bila nasmijana nevjesta. Držala je za ruku svog novog supruga. Njegova djeca iz prvog braka, Alexandar(20) i Christina (18) bila su tako tužna kao da su na pogrebu. 

Alexandar Onassis tada je rekao: 'Mladenci su savršen par. Moj otac voli zvučna imena, a Jackie voli novac'.

Očajna je bila i Maria Callas, Onassisova dugogodišnja ljubavnica, koja je novinarima rekla: 'Pa dobro, nije to tako strašno. Na kraju krajeva, Jackie je svojoj djeci našla djeda'!

Burna i intrigantna ljubav s bogatim Grkom ju je uništila...
Burna i intrigantna ljubav s bogatim Grkom ju je uništila...

 - Za njega sasvim sigurno znam da se nije oženio iz ljubavi. Bojim da čitav ostatak svijeta zna da to nije učinila niti ona -  utučeno je  još izjavila kratko nakon svadbe.

'Malen i neugledan, ali ženama magnetski privlačan'

Nekadašnja prva dama upoznala je grčkog zavodnika još prije nego je Kennedy postao predsjednik. Jackie i John neočekivano su se krajem 50- ih godina našli na njegovoj jahti kada ih je tamo doveo talijanski industrijalist Giovanni Agnelli. Već tada se moćnom, šarmantnom i nevjerojatno bogatom Onassisu Jackie jako svidjela. Ostao je zadivljen njenom elegantom pojavom.

 - Ima nešto vraški tvrdoglavo u njoj, nešto provokativno u toj dami. Ona ima senzualnu dušu, kazao je nakon upoznavanja svojim prijateljima

Grk kontraverzne reputacije Aristotel Onassis bio je malen i neugledan, ali ženama magnetski privlačan. Osim slavne operne dive Marije Callas s kojom je Onassis godinama bio u vezi, za njim je bila luda i Jackieina mlađa sestra Lee Radziwill. Ona se u proljeće 1963. upustila  u aferu s Onassisom.

257447646

-  Bio je magnetski privlačan. Kretao se kao vladar, želio je biti primijećen i primjećivao je sve -  kazala je Lee jednom prilikom za bivšeg ljubavnika.

Aristotel Onassis uvijek je lako osvajao žene. Rekao je: Da nije bilo žena, sav novac na svijetu ne bi značio ništa”.

FILE PHOTO: President John F. Kennedy and first lady Jacqueline Bouvier Kennedy arrive at Love Field

Nakon smrti JFK-a, njegova udovica se između ostalih počela intezivno družiti i sa sestrinim ljubavnikom. Uz njega je osjećala sigurnost, a osim njegovih novaca bila je zadivljena i njegovom ogromnom životnom energijom i neobičnom velikodušnošću. Bio je izrazito pažljiv prema njoj.

98253407

Htio otkazati vjenčanje

Smatrala je da bi upravo on mogao pružiti sigurnost njoj i njenoj djeci nakon tragedija koje su pogodile obitelj Kennedy.

Još prije vjenčanja Onassis je strašno zažalio zbog odluke. Neki zapisi govore da je čak želio otkazati vjenčanje, ali Jackie to nije dopustila. Po strogim grčkim zakonima i nije mogao to tek tako napraviti. Prepreka je bila nedostatak “valjanog razloga”.

Uglađena prva dama imala je nezasitan apetit za seksom...
Uglađena prva dama imala je nezasitan apetit za seksom...

Peter Evans u Onassisovoj biografiji piše kako bi se grčki brodovlasnik sigurno oženio Marijom Callas da na scenu nije stupila Kennedyjeva udovica.

 - Jacqueline je bila krajnja meta kojoj Ari nije mogao odoljeti. No ona nije bila zaljubljena u Grka. Naprosto, poslije smrti Roberta Kennedyja ulovila ju je panika, preplašila se za sigurnost sebe i svoje djece, strahovala je od prokletstva Kennedyjevih, mislila je da će poslije supruga i njegova brata sljedeća meta biti njezina djeca. A Onassisovo bogatstvo i njegovi posjedi širom planeta su najsigurnije utočište.

Jacqueline Kennedy Onassis

Brak se ispočetka činio uspješnim, no kako je prolazilo vrijeme, Jackie i Aristotel su sve manje bili zajedno. Ljubavi tu ionako nikad nije bilo. On se nakon nekog vremena opet vratio su zagrljaj svoje dugogodišnje ljubavnice Marie Callas. 

U posljednjim mjesecima života pokušavao je dobiti razvod od Jackie. U veljači 1975. završio je u američkoj bolnici u Neuillyu s teškom upalom pluća. Umro je mjesec dana kasnije  u 69. godini. Kći Christina bila je uz njega, dok supruga Jackie nije ni znala za bolest.

Jackie je bila Onassisova pljuska Americi, kojom je svijetu, i na kraju sebi, dokazao svoju nadmoć. On je pak bio njezin bunt, hir kojim je odmalena dokazivala svoju sposobnost da magnetski manipulira ljudima.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

'Sočni' detalji iz života fatalne Coco: Voljela plemića i nacista
MIRIS SKANDALA

'Sočni' detalji iz života fatalne Coco: Voljela plemića i nacista

Ljubiteljica aristokracije, milijunaša i nacista - genijalna modna ikona Coco Chanel cijelo vrijeme okupacije Francuske provela je u hotelu Ritz gdje je bila smještena nacistička vrhuška

Toranj smrti: I danas živimo u strahu da ćemo izgorjeti živi...
GRENFELL TORANJ

Toranj smrti: I danas živimo u strahu da ćemo izgorjeti živi...

Poznati londonski neboder Grenfell na današnji dan prije dvije godine planuo je kao šibica. U požaru je život izgubile 72 ljudi, dvoje ih je podleglo ozljedama u bolnici dok je 70 ljudi bilo ozlijeđeno
Sloboda i strah na Kosovu: 'Da tu nije NATO, izbio bi novi rat'
20 GODINA OD PREKRETNICE

Sloboda i strah na Kosovu: 'Da tu nije NATO, izbio bi novi rat'

NATO-ova tromjesečna intervencija zaustavila je nasilje između albanskih separatista i srpskih snaga kojima je upravljao Slobodan Milošević. Iako je nasilje zaustavljeno, dvije se strane nikada nisu pomirile u cijelosti