Obavijesti

News

Komentari 8

Bio je najgori serijski ubojica u Škotskoj ikad, otkrio ga DNK...

Bio je najgori serijski ubojica u Škotskoj ikad, otkrio ga DNK...
3

Angus Sinclair preminuo je ponedjeljak u 73. godini. Prvi put ubio je sa 16 godina - silovao je i zadavio sedmogodišnju susjedu Catherine Reehill. Odležao je šest godina, a onda je ubijao opet i opet...

VIDEO

Vi niste čovjek. Vi ste monstrum, rekao je sudac tijekom procesa Angusu Sinclairu (73) prije pet godina, a hladnokrvni serijski ubojica nije ni trepnuo.

Nakon dugotrajnog sudskog procesa 2014. godine škotski sud ga je iz drugog pokušaja osudio na 37 godina zatvora zbog ubojstva tinejdžerki još iz 1977. Trebalo im je, dakle, skoro 30 godina da Sinclaira povežu s brutalnim ubojstvima djevojaka.

Cijela Škotska bila je u panici te 1977.. Šest djevojaka nestalo je u samo nekoliko mjeseci i svih šest na isti način - nakon noćnog izlaska. Sve su bile silovane i potom ubijene. Njihova tijela Sinclair je ostavljao na napuštenim farmama i smetlištima.

Bilo je jasno da je riječ o serijskom ubojici, njegove žrtve bile su uglavnom maloljetne, silovane i ubijene na isti način, ali policijska istraga bila je neuspješna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Četiri žrtve - Frances Barker, Hildu McAuley, Agnes Cooney i Annu Kenny - ubio je u Glasgowu. A potom je preselio u Edinburgh i tamo nastavio krvavi pohod. 

Ubijao djevojke od 17 godina

Tinejdžerke Helen Scott (17) i Christine Eadie (17) zadnji put su viđene u pubu "World's End", u listopadu 1977. 

Njihova tijela sutradan su pronađena bačena na dva različita zabačena mjesta, udaljena oko šest milja...

Godinama, desetljećima čak ubojstva su bila neriješena i u medijima postala poznata kao misterij zvan "World's End murders"...

No početkom dvijetisućitih istražiteljima se napokon posrećilo... U bazi podataka seksualnih prijestupnika pronašli su DNA koji se podudarao s uzorkom nađenim prilikom ubojstva također 17-godišnje djevojke Mary Gallacher 1978. godine u Glasgowu. DNA uzorak je odgovarao Angusu Sinclairu, tada 55-godišnjaku. 

Uhvaćen nakon 25 godina

Već je bio osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu 1982. zbog 11 silovanja koja je, prema vlastitom priznanju, počinio. No u istrazi 80-ih nikad nije spomenuo ubojstva iz 1977. i 1978. godine.

Ispostavilo se da je Sinclair dobrovoljno dao DNA policiji 90-ih godina, ne uzimajući u obzir da će tehnologija toliko uznapredovati i da će ga policija uz pomoć tehnologije "crimelite" povezati sa zločinima koje je počinio.  

I svega nekoliko tjedana prije saslušanja na kojem je sudac trebao odlučiti o njegovoj molbi da ga se zbog primjerenog vladanja tijekom 20 godina u zatvoru pusti na slobodu, optužen je za ubojstvo Mary Gallacher. Na njezinoj odjeći pronašli su tragove njegove DNA.

Maryno beživotno tijelo pronašli su u studenom 1978. godine bačeno u žbunje, prerezanog vrata.

Angus Sinclair je, inače, prvi put ubio sa svega 16 godina. Silovao je i zadavio svoju sedmogodišnju susjedu. Uhvaćen je i osuđen na zatvorsku kaznu, no svega šest godina jer je bio maloljetnik. 

Sumnja se, ali nije dokazano, da je osim sedmogodišnje djevojčice te tri sedamnaestogodišnjakinje, za čije je ubojstvo na koncu osuđen, Sinclair na isti način ubio još četiri djevojke. Njegov je bio "potpis" - silovane su, ubijene i bačene na zabačena mjesta u okolici Glasgowa, odnosno Edinburgha, ali ta mu ubojstva nikad nisu uspjeli dokazati.  

Angus Sinclair death

Angus Sinclair, najstrašniji serijski ubojica u Škotskoj ikad, preminuo je u ponedjeljak u 73. godini

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje