Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bio je pijan: Muškarac (57) zapalio kuću u kojoj je živio

Sutradan je očevidom, u nazočnosti inspektora zaštite od požara utvrđeno je da je 57-godišnjak unutrašnost svoje kuće polio zapaljivom tekućinom i zapalio...

Iz još nerazjašnjena povoda i razloga muškarac (57) u općinskom središtu Vrpolju, istočno od Slavonskog Broda, u subotu 30.travnja navečer oko 19 sati zapalio je svoju obiteljsku kuću u kojoj je živio sam. 

Po zaprimljenoj dojavi na mjesto požara stigli su vatrogasci dobrovoljno vatrogasnih društava iz Vrpolja i Čajkovaca ali unatoč njihovoj intervenciji kuća je za nepuna dva sata vatrene stihije posve izgorjela.

Sutradan je očevidom na mjestu događaja, u nazočnosti inspektora zaštite od požara utvrđeno je da je 57-godišnjak unutrašnost svoje kuće polio zapaljivom tekućinom, a potom zapalio i izišao van na dvorište. 

- Uhićen je i protiv njega slijedi kaznena prijava zbog sumnje u kazneno djelo dovođenja u opasnost života ljudi i imovine opasnom radnjom ili sredstvom. Alkotestom na mjestu događaja utvrđeno je da je vlasnik kuće bio pijan, izmjereno mu je 1.60 promila-rekla je u ponedjeljak u podne na tiskovnoj konferenciji Kata Nujić, glasnogovornica PU brodsko-posavske. 

Bit će kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništu u Slavonskom Brodu, prema Kazenom zakonu RH prijeti mu zatvorska kazna od 6 mjeseci do pet godina.
 

Komentari (4)
  • više ne smiješ vlastitu kuću zapalit......

    2. 5. 2016,   14:49
  • Sta su Zagrebacki vatrogasci gasili u Vrpolju?

    2. 5. 2016,   15:08
  • A gdje piše Zagrebački? Ili su promijenili text

    4. 5. 2016,   12:58