Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bio na Dodikovu slavlju: Vlada će smijeniti Ivana Del Vechija

None Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Nisam bio na svečanom postrojavanju ni na dodjeli odličja. Ne pada mi na pamet da idem na to. Bio sam na sastanku s predsjedavajućim Dodikom, rekao je Del Vechio

Ministarstvo vanjskih poslova donijelo je odluku o pokretanju procedure za smjenu hrvatskog veleposlanika u BiH Ivana Del Vechija, doznaje Dnevnik Nove TV.

Podsjetimo, hrvatski veleposlanik u Bosni i Hercegovini Ivan Del Vechio našao se pod kritikama zbog zbog susreta s Miloradom Dodikom u Banjoj Luci na neustavni Dan Republike Srpske.

MEDIJI U BIH Očekuju smjenu Del Vechija, Čović danima na stupu srama

Na toj proslavi posmrtno je odlikovan Slavko Lisica, koji je u Hrvatskoj osuđen na 15 godina zatvora zbog ratnih zločina. 

Donja Mahala: Posljednji ispraćaj Ive Gregurevića uz obitelj, prijatelje i mjeÅ¡tane ČOVIĆ O SVOM POSJETU BANJA LUCI: 'Stop zlonamjernoj propagandi, mi moramo graditi povjerenje'

Del Vechio je izjavio kako nije bio na samoj proslavi, već se isti dan susreo s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. 

SLAVIO DAN REPUBLIKE SRPSKE Veleposlanik bio na četničkom derneku, a Plenki ništa ne zna

"Nisam bio na svečanom postrojavanju ni na dodjeli odličja. Ne pada mi na pamet da idem na to. Bio sam na sastanku s predsjedavajućim Dodikom. Nespretno je izabran datum za sastanak koji smo ranije dogovarali", rekao je Del Vechio.

Komentari (76)
  • Odličan potez. Ali što vrijedi kad će vlada opet nešto zasrt što će opet popljuvati još jače Hrvatsku. A što je sa jugo Čovićem ? Ako Hrvati u BiH odobravaju ovo što Čović radi, onda nemam komentara....

    11. 1. 2019,   16:15
  • E da je taj jedina guba, koliko ima tih tz poslanika u svijetu, koji su jos gori uhljebi i paraziti, koji ozvoreno rade i sire propagandu protiv Hrvatske? Smrdi do neba, a mi nemamo hrvatske vlade, vec neku koaliciju Jugoslavena. I ludom dosta.

    11. 1. 2019,   17:16
  • Koliko je u hrvatskoj veleizdajnika ?

    11. 1. 2019,   17:42