Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Bio sam DJ i živio sam, sada sam u kavezu i želim umrijeti'

None Foto:

Italija: Fabiano Antoniani (39) je bio DJ, putovao je, vozio motocikl i uživao u životu zajedno sa svojom zaručnicom. 2014. godine je imao tešku prometnu nesreću. Danas je tetraplegičar

Bio sam DJ Fabo, a sada želim samo umrijeti. Pomozite mi da izađem iz ovog kaveza, poručio je Fabiano Antoniani (39) talijanskom predsjedniku Sergiju Mattarelli. Fabiano traži prvo na eutanaziju. 


- Predsjedniče republike, želim umrijeti, više ne želim patiti, ali trebam vašu pomoć - poručio je Fabiano u potresom videu.

Njegovu želju izgovorila je njegova zaručnica Valeria jer Fabiano jako teško govori. Pozivaju predsjednika da intervenira i da se zakon o eutanaziji proglasi legalnim. Fabiano kaže kako je prije živio "punim plućima". Radio je kao DJ, plesao, vozio motocikl, putovao. Danas je slijep i tetraplegičar je.  

Foto: Faceboook

- Blokiran sam u krevetu u noći bez kraja - poručio je Fabiano. U videu je ispričao dvije priče. Svoj život do 2014. i nakon. Te je godine imao tešku prometnu nesreću

Foto: Faceboook Fabo (desno) je radio kao DJ

- Bio sam mladić koji je uživao u životu. Bio sam pomalo i buntovnik, u životu sam napravio puno toga, ali moja najveća strast bila je glazba. Uz mene je bila i moja zaručnica Valeria, koja mi danas daje svoj glas da vam se obratim, gospodine predsjedniče jer ja teško govorim.

Foto: Faceboook

13. lipnja 2014. sam postao tetraplegičar nakon teške prometne nesreće. Nisam odmah izgubio nadu. Pokušavao sam se izliječiti i isprobavao sam razne nove terapije. Nažalost nije bilo rezultata. Otada sam u kavezu. Nisam depresivan, ali više ne vidim i ne mogu se kretati - poručio je Fabiano.

Foto: Faceboook

Pomoć treba 24 sata dnevno. Ništa ne može sam, a ima i poteškoća pri gutanju. Ne sluša više glazbu jer ako ju čuje, postane tužan. 

None Foto: Faceboook 4

- Zato želim umrijeti, bez patnje - poručio je Fabiano. Kaže kako je uz pomoć udruge u parlament uputio zahtjev da se legalizira eutanazija, ali dosad se nije dogodilo ništa pa se odlučio obratiti Mattarelli. 

- Znam da vi ne donosite zakone, ali vas molim da intervenirate - zatražio je Fabiano od predsjednika, piše Corriere della Sera. 

Komentari (117)
  • Nitko nemoze zamisliti kako on zivi. Zasto da se covjek pati i prozivljava ovo ako mu nema pomoci? Ja osobno bi isto trazio da me se oslobodi patnje. Nebih htio zivjeti tako. On nezivi,on se pati a to nije zivot

    20. 1. 2017,   07:42
  • Ja sam za to da se odobri eutanazija u hrvatskoj.

    20. 1. 2017,   07:21
  • I ja sam takav i ja bi to napravil...zivot je sve.bit ce mu bolje tamo...

    20. 1. 2017,   07:05