Obavijesti

News

Komentari 117

'Bio sam DJ i živio sam, sada sam u kavezu i želim umrijeti'

'Bio sam DJ i živio sam, sada sam u kavezu i želim umrijeti'
1

Italija: Fabiano Antoniani (39) je bio DJ, putovao je, vozio motocikl i uživao u životu zajedno sa svojom zaručnicom. 2014. godine je imao tešku prometnu nesreću. Danas je tetraplegičar

VIDEO

Bio sam DJ Fabo, a sada želim samo umrijeti. Pomozite mi da izađem iz ovog kaveza, poručio je Fabiano Antoniani (39) talijanskom predsjedniku Sergiju Mattarelli. Fabiano traži prvo na eutanaziju. 


- Predsjedniče republike, želim umrijeti, više ne želim patiti, ali trebam vašu pomoć - poručio je Fabiano u potresom videu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njegovu želju izgovorila je njegova zaručnica Valeria jer Fabiano jako teško govori. Pozivaju predsjednika da intervenira i da se zakon o eutanaziji proglasi legalnim. Fabiano kaže kako je prije živio "punim plućima". Radio je kao DJ, plesao, vozio motocikl, putovao. Danas je slijep i tetraplegičar je.  

- Blokiran sam u krevetu u noći bez kraja - poručio je Fabiano. U videu je ispričao dvije priče. Svoj život do 2014. i nakon. Te je godine imao tešku prometnu nesreću

- Bio sam mladić koji je uživao u životu. Bio sam pomalo i buntovnik, u životu sam napravio puno toga, ali moja najveća strast bila je glazba. Uz mene je bila i moja zaručnica Valeria, koja mi danas daje svoj glas da vam se obratim, gospodine predsjedniče jer ja teško govorim.

13. lipnja 2014. sam postao tetraplegičar nakon teške prometne nesreće. Nisam odmah izgubio nadu. Pokušavao sam se izliječiti i isprobavao sam razne nove terapije. Nažalost nije bilo rezultata. Otada sam u kavezu. Nisam depresivan, ali više ne vidim i ne mogu se kretati - poručio je Fabiano.

Pomoć treba 24 sata dnevno. Ništa ne može sam, a ima i poteškoća pri gutanju. Ne sluša više glazbu jer ako ju čuje, postane tužan. 

4
| Foto: Faceboook

- Zato želim umrijeti, bez patnje - poručio je Fabiano. Kaže kako je uz pomoć udruge u parlament uputio zahtjev da se legalizira eutanazija, ali dosad se nije dogodilo ništa pa se odlučio obratiti Mattarelli. 

- Znam da vi ne donosite zakone, ali vas molim da intervenirate - zatražio je Fabiano od predsjednika, piše Corriere della Sera. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti
Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...

Ako privremeni predsjednik da mandat za sastav vlade Milanoviću, Ustavni sud može to poništiti. Ako sabor izglasa povjerenje vladi u kojoj bi premijer bio Milanović, Ustavni sud to može poništiti, rekao je Šeparović