Obavijesti

News

Komentari 30

'Bio sam dužan i zato sam bio primoran sudjelovati u pljački'

'Bio sam dužan i zato sam bio primoran sudjelovati u pljački'
4

Željko Vrbat priznao je da je s još četvoricom u prosincu 2017. u Zagrebu presreo zaštitarski kombi iz kojeg su odijeli kovčeg s 320.000 kuna. Novac su pronašli u garaži u Sesvetama

VIDEO

U cijelosti priznajem navode optužnice i žalim zbog učinjenog. Bio sam dužan i zbog tih financijskih problema jednostavno sam bio primoran počiniti kaznena djela kako mi se to stavlja na teret ovom optužnicom, rekao je na Županijskom sudu u Zagrebu Željko Vrbat.

Jurica Galoić/PIXSELL

S Branislavom Kovačevićem, Denisom Šagudom, Romeom Toleom i Jasminom Mujkićem optužen je za pljačku zaštitarskog kombija Mediteran Securityja 18. prosincu  2017. u Ulici grada Gospića u Zagrebu i krađu 320.000 kuna iz dostavnog vozila

- U svojoj obrani želim reći da imam zdravstvenih problema. Ranjen sam u glavu i u danom momentu nisam mogao racionalno razmišljati. Još jedanput mogu reći da me je izuzetno sram zbog situacije u koju sam se doveo, da budem optužen u kaznenom postupku. Kajem se zbog učinjenog i spreman sam prihvatiti svaku kaznu koju mi izrekne sud - rekao je Željko Vrbat.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Krivnju je priznao i Branislav Kovačević dok su Šagud i Tole priznali sudjelovanje u razbojstvu, ali ne i prisilu prema policajcu koji ih je pokušao zaustaviti. Jedino je Jasmin Mujkić rekao kako se ne osjeća krivim. 

Opisujući tijek njihove akcije tužiteljstvo navodi da je 'prema unaprijed stvorenom planu' i petookrivljenik u VW Passatu  pratio dostavni Citroën u kojem su bila dvojica zaštitara i oko 320.000 kuna. O njihovom kretanju obavještavao je ostale koji su Audijem presreli dostavno vozilo u trenutku kada se zaustavilo pred semaforom na križanju Ulice grada Gospića, Koledovčine i Servisne ceste.

Kad je vozač iz prtljažnog prostora dostavnog vozila izvadio i predao im kofer s novcem u kojem je bio iznos od oko 320.000 kuna, okrivljenici (svi osim Vrbata) ušli su u Audi A6 u kojem ih je čekao prvookrivljenik te su se dovezli na Radničku cestu 282 u Zagrebu gdje je prvookrivljenik predao torbu drugom muškarcu zasad neutvrđenog sadržaja tražeći od njega da ju pospremi i pričuva mu  je. Četvorica su potom Golfom nastavila vožnju. No, dok su bježali prema Petruševcu, uočio ih je policajac u civilnoj Škodi i pokušao zaustaviti palicom 'STOP policija'. Zaprijetili su i njemu, ali je policajac u međuvremenu alarmirao kolege, pa su se dignuli specijalci, interventna policija i helikopter. Pljačkaši su uhićeni u Jelkovcu nakon polusatne potjere. Kovčeg u kojem je prenošen novac iz opljačkane pošiljke nađen je u jednoj garaži u Sesvetama.

Željko Vrbat, Šepo ili Švicarac, na glasu je kao jedan od najboljih vozača među razbojnicima. Bio je pritvaran zbog oružanih pljački i razbojstava. Protiv njega bio je podignut i niz kaznenih prijava i optužnica, ali nikada nije pravomoćno osuđen.

Sumnjalo se da je bio vozač i 4. prosinca 2007. godine u prepadu na novčanu pošiljku Getroa, kada su zaštitari ubili razbojnika Darka Marinića, a ranili Kristijana Čabraju. U nedostatku dokaza Vrbat je oslobođen krivnje. Sud ga je oslobodio i u slučaju pljačke milijun i pol kuna vrijednog zlata iz Rafinerije plemenitih kovina u Tratinskoj ulici iz 2011. godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.