Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Biskupi optužili Jadranku Kosor da izvrće činjenice

None Foto: Jurica Galoić

Iz Hrvatske biskupske konferencije kažu da su primjedbe i prijedlozi, koje je na prijedlog Zakona HBK uputila Vladi, prihvaćeni samo djelomično

Izjave potpredsjednice Vlade Jadranke Kosor da su neki amandmani na Zakon o suzbijanju diskriminacije usklađeni s Hrvatskom biskupskom konferencijom opovrgavaju iz HBK. Njihov tiskovni ured u priopćenju je demantirao navode Jadranke Kosor, gdje između ostaloga kažu da izjave smatraju izvrtanjem činjenica i manipulacijom imenom Hrvatske biskupske konferencije. Dodaju da su primjedbe i prijedlozi, koje je na prijedlog Zakona Hrvatska biskupska konferencija uputila Vladi, prihvaćeni samo djelomično, a u bitnom dijelu nisu prihvaćeni. Zaključuju da HBK s Vladom nije uskladio stajališta o tom Zakonu niti su razjašnjena temeljna pitanja vezana uz njega.

Komentari (2)
  • pa kaj sad. ništa čudno! najbolje da ode kod cigana -tamo joj je mijesto! oni su njezina obitelj!

    3. 7. 2008,   16:30
  • Kaj su to tek sad primjetili. Mogli bi se malo više puta spustiti među narod da vide kako narod živi, a ne samo podilaziti moćnicima. Moćnici mogu biti i milosrdni i dobrotvori jer imaju. ali se treba pitati na koji su način stekli to što imaju.

    4. 7. 2008,   10:29