Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Bit ću pročelnik - koordinator Savjetodavnog vijeća HDZ-a'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Doajen HDZ-a Vladimir Šeks potvrdio je u utorak da će biti pročelnik-koordinator Savjetodavnog vijeća HDZ-a, koje čini dvadesetak uglednih članova stranke...

Doajen HDZ-a Vladimir Šeks potvrdio je u utorak da će biti pročelnik-koordinator Savjetodavnog vijeća HDZ-a, koje čini dvadesetak uglednih članova stranke. 

"To je savjetodavno tijelo, a Predsjedništvo HDZ-a na prošloj sjednici je utvrdilo prijedlog članova i to ovih dana treba imenovati Središnji odbor", rekao je Šeks novinarima upitan o  njegovu  angažmanu u tom savjetodavnom tijelu stranke.

Savjetodavno vijeće HDZ-a, pojasnio je, propisano je Statutom stranke, neformalno je tijelo koje tvore osobito zaslužni, ugledniji i viđeniji članovi HDZ-a koji nisu članovi središnjih tijela HDZ-a.

Njih na prijedlog Predsjedništva HDZ-a bira Središnji odbor HDZ-a, a saziva ga i predsjeda mu predsjednik HDZ-a.

Šeks je kazao i da je zadatak Savjetodavnog vijeća HDZ-a razmotriti sva strateška pitanja hrvatske politike, stranačka pitanja te Predsjedništvu HDZ-a daje svoje savjetodavno mišljenje, prijedloge i inicijative.  

Ranije za tportal otkrio je da su za članove Savjetodavnog vijeća predloženi Zdravka Bušić, Mirko Zelić, Dubravko Jelčić, Franjo Tomić, Stjepan Šterc, Krešimir Ćosić, Franjo Gregurić, Nikica Valentić, Borislav Škegro, Zoran Jašić, Milan Ramljak, Ljerka Mintas Hodak, Branko Salaj, Nevio Šetić, Marko Širac, Božidar Petrač,  Ljilja Vokić, Ante Nazor te Neven Šimac.

Komentari (32)
  • Evo našeg rumenog Šeksića koji je u izbornoj noći ,javno , na TV-u , onako veseo kako zna biti, priznao TKO vodi Hrvatsku. Šeksiću svaka ti čast, ti si JEDINI pošteni ISKRENI političar u ovoj državi . Moj duboki naklon za javno izrečenu istinu da europski gremiji vode Hrvatsku . BRAVO !!! Još jednom MOJ NAKLON !!!

    11. 10. 2016,   13:44
  • Izgleda da kradeze da nema boljeg lika od ove pijandure, imaju novi Kadar stare komunjare Koje su se preodjenule i Bosanske udbase koji su postali vleiki rvati umrezen sa domcim klosarima i bjeslosvjtskim hebivetrima krasna druzina koju su sponzorirali popovi. To je nas dragi adeze koji ce spasti Hrvatski narod mozes misliti.

    11. 10. 2016,   13:49
  • Znači...opet će savjetovati koga staviti na listu za pomilovanje?

    11. 10. 2016,   13:51