Obavijesti

News

Komentari 83

Rovovska bitka: Blitzkrieg sa Pantovčaka na čelnika HNS-a

Rovovska bitka: Blitzkrieg sa Pantovčaka na čelnika HNS-a
1

Iza velikog uspjeha hrvatskih nogometaša u Rusiji vodila se rovovska bitka između predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i predsjednika HNS-a Davora Šukera...

VIDEO

Kad je hrvatska reprezentacija pobijedila Dance i izborila četvrtfinale s Rusima, Davor Šuker je prijeteća pogleda prišao novinaru 24sata.

- Vi ovaj put nemojte ništa pitati, ok?

- Ja?! Zašto?! - odgovorio je novinar.

- Pa zato, gledao sam vaš Facebook live intervju s predsjednicom Kolindom danas u Nižnjem. Imali ste prilike pitati je za infrastrukturu, zašto to niste učinili?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ja da je pitam o infrastrukturi? Kakvoj sad infrastrukturi? O čemu vi to? - branio se novinar.

Uzalud. Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza nije mogao sakriti bijes zbog činjenice da je u Rusiju stigla predsjednica države. I da ulazi u svlačionicu poslije pobjede. I to na poziv izbornika Zlatka Dalića...

Uloga savjetnika Madžara

Čin šefice države, osuđivan i kritiziran kao nepotrebno i neprimjereno ponašanje, kako otkriva novi broj tjednika Express, zapravo je izazvao i jednu reakciju koja razotkriva pravu političku dramu koja se odvijala u Rusiji, u potpunoj sjeni jednog iznimnog i povijesnog sportskog trijumfa! Predsjednica države, naime, već neko vrijeme ne skriva da, uz pomoć svojeg savjetnika Tomislava Madžara, nastoji kadrovirati u Hrvatskom nogometnom savezu. Ideja je jasna: predsjednica želi skinuti sa sebe stigmu političarke koju je sponzorirao Mamić, kojoj je Mamić organizirao proslave rođendane i koja je zbog tih istih rođendana inzistirala na smjenama šefova obavještajnih službi. U svemu tome, jasno, nakon što je Mamić elegantno izmješten u Bosnu i Hercegovinu, ne bi smjelo biti mjesta ni za Davora Šukera.

- Imam li dojam da je predsjednica na našoj strani? Ne! - rekao je nedvosmisleno Davor Šuker prije više od godinu dana, kad se predsjednica države u svojem govoru prvi put jasno distancirala od Zdravka Mamića riječima: “Nogomet se ne igra zbog nas, ljudi koji sjede u ložama, nego zbog navijača na tribinama”.

Žestoki sukob predsjednice i Šukera eskalirao je u prosincu 2016. godine, kad je šef Uefe Aleksander Čeferin posjetio Zagreb. HNS u protokolu pri dolasku predsjednika Uefe Aleksandra Čeferina u Zagreb uopće nije predvidio njegov odlazak predsjednici, što je inače uobičajeno. No Ured predsjednice je sa šefom Čeferinova protokola dogovorio primanje bez znanja HNS-a. Tu je ključnu ulogu za Kolindu Grabar-Kitarović odigrao upravo Madžar. Brže-bolje su na Pantovčak stigli Šuker i ekipa, ali Kolinda je primila najprije samo Čeferina, a Šuker je sa svojim izaslanstvom ostao čekati pred vratima. Uvrijedio se toliko da joj navodno nije želio dati ni dres koji je za nju bio pripremljen, javio je tad Večernji.

U ožujku prošle godine baš zbog Šukera rasle su i napetosti na relaciji Pantovčak - Banski dvori. Premijer je, naime, primio Davora Šukera u Banskim dvorima, a s Pantovčaka su za Express reagirali riječima da je barem mogao “poslati jasnu poruku da je vrijeme za promjene u hrvatskom nogometu, koje trebaju krenuti od samog vrha Nogometnog saveza”.

Plenković šuti o Šukeru

- Umjesto toga, on je išao davati legitimitet Šukeru, govoriti da mu je on načelno prihvatljiv i pritom ga uspoređivati s jednim Stojkom Vrankovićem! Ne mogu vjerovati da je to učinio i tako ugrozio rezultat lokalnih izbora - govorio nam je jedan utjecajni HDZ-ovac, inače iznimno blizak predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović.

- Davor Šuker je nogometni zombi i njegovo vrijeme je prošlo. Ali, nažalost, Andrej Plenković je taj koji mu je odgodio konačnu presudu i bojim se da bi se to upravo njemu moglo obiti o glavu - kaže sugovornik Expressa.

Sve detalje tajne političke drame koja se događala u Rusiji pročitajte u novom broju tjednika Express.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...