Obavijesti

News

Komentari 183

Bitke u sjeni: Medeni mjesec za Beru, a Plenki pred remontom

Bitke u sjeni: Medeni mjesec za Beru, a Plenki pred remontom
1

Premijer je odahnuo, ali ako Kolinda ne osvoji izbore, čekaju ga problemi. Milanović bi mogao istisnuti Beru. Dva najjača politička šefa u državi ovise o svojim predsjedničkim kandidatima

VIDEO

U sjeni ovih izbora odvijala se najveća bitka, a to je bitka za opstanak Andreja Plenkovića. Premijer je, naime, bio u nezavidnoj situaciji još od izbora za Europski parlament.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

[SPOTLIGHT] ‘Predsjednik ima važne ovlasti, on je glas svih nas! Zato izađite na izbore’ 02:38

Da je Kolinda Grabar Kitarović izgubila bitku već u prvom krugu, vrlo brzo bi došlo do resetiranja u HDZ-u. Plenković ima otvorene suparnike unutar stranke koji samo čekaju da se ponovno spotakne na izborima pa da krenu u osvajanje politički moćnih mjesta. S obzirom na to da još ništa nije gotovo, nije siguran ni predsjednik HDZ-a.

Prvi krug izbora otkrio je najveće HDZ-ove boljke, a to su Zagreb i Slavonija.

Što govore dlanovi kandidata? 'Kolinda pobjeđuje, Zoki odlazi'
Što govore dlanovi kandidata?  'Kolinda pobjeđuje, Zoki odlazi'

U metropoli je Miroslav Škoro pretekao Kolindu za čak 17.000 glasova. Slavonija je za HDZ bila potpuni debakl. Naime, Škoro ih je potukao i u svih pet slavonskih županija. Iako HDZ vjeruje da će Škorini birači dati svoj glas njihovoj kandidatkinji, izvjesnije je da ih većina odustane od glasanja. Nije razlog samo taj što su razočarani jer njihov kandidat nije prošao dalje, nego im je izbor koji ostaje jednostavno neprihvatljiv. 

Priča oko Davora Bernardića na prvi pogled je puno jednostavnija. On je najveće bitke vodio nakon preuzimanja SDP-a. Tad je stranci sustavno padala popularnost. Svi su zazivali njegovu smjenu, no on se nije dao. Ipak je on vrsni matematičar i jako je dobro znao da brojke neće zauvijek ići nizbrdo. Čekao je trenutak da se promijeni politička situacija na desnici i da se na njega zaboravi.

Plenković: Probat ćemo naći formulu za Kolindinu pobjedu
Plenković: Probat ćemo naći formulu za Kolindinu pobjedu

Prvi pozitivan pomak osjetio je na europarlamentarnim izborima kad je neočekivano SDP osvojio četiri mandata kao i HDZ. Bernardić je tad igrao na “sigurne” igrače pa se ugodno iznenadio rezultatima. Potom je odigrao na “sigurno” podržavši Zorana Milanovića za predsjednika. No osvoji li njegov bivši šef Pantovčak, mogao bi se Bernardić naći u novim problemima. Vuk mijenja dlaku, ali ćud nikada, vrijedilo bi i u slučaju Milanovića.

Naime, osvajanjem Pantovčaka dovoljno bi ojačao svoju poziciju da bi mogao poželjeti nakon mandata vratiti se na čelo stranke. Uostalom, i dosadašnjim rezultatom je pokazao nezavidnu snagu pa bi i neosvajanjem mandata mogao gledati prema staroj fotelji. Kako bilo, politički vijek Davora Bernardića itekako ovisi o volji Zorana Milanovića. Dva najjača politička šefa u državi ovise o svojim predsjedničkim kandidatima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 183
VIDEO

Milanović pozvao TV kuće da organiziraju zajedničku debatu
UOČI DRUGOG KRUGA

Milanović pozvao TV kuće da organiziraju zajedničku debatu

'Poštujući građane i interes svih nacionalnih televizija koje žele organizirati debatu predsjedničkih kandidata, predlažem im - dogovorite i organizirajte zajedničku debatu', poručio je Milanović

'Osjećam se jadno': Tisuće u bolnicama nisu mogli glasovati
'VRIJEDE DRUGA PRAVILA'

'Osjećam se jadno': Tisuće u bolnicama nisu mogli glasovati

Da se i u bolnicama, pogotovo u doba digitalizacije, može organizirati i glasovati govore iskustva drugih država. Ipak, kod nas to nije bilo moguće, što govore iskustva pacijentica
Milanović: Ja sam zreo za ovo; Kolinda: Pobjeđujemo bahatost
ZNAKOVITE PORUKE NA FEJSU

Milanović: Ja sam zreo za ovo; Kolinda: Pobjeđujemo bahatost

Pobjednik prvog kruga izbora istaknuo je da nitko u Hrvatskoj ne može biti drugi i osjećati se kao građanin drugog reda, a aktualna predsjednica rekla je kako će konačna pobjeda biti pobjeda naroda