Obavijesti

News

Komentari 6

Bivša argentinska predsjednica optužena za korupcijsku aferu

Bivša argentinska predsjednica optužena za korupcijsku aferu
1

Sudac Claudio Bonadio je sumnjiči da je zajedno sa suprugom Nestorom Kirchnerom kriva za korupcijski sustav u kojemu su direktori tvrtka davali mito dužnosnicima u zamjenu za ugovore s državom

VIDEO

Bivša argentinska predsjednica Cristina Kirchner (2007 - 2015) optužena je u ponedjeljak nakon završetka istrage u aferi "Korupcijske bilježnice" i sudac je zatražio njezino pritvaranje, priopćio je Pravosudni informativni centar (CIJ).

Sudac Claudio Bonadio je sumnjiči da je zajedno sa suprugom Nestorom Kirchnerom, predsjednikom od 2003. do 2007., kriva za korupcijski sustav u kojemu su direktori tvrtka davali mito dužnosnicima u zamjenu za ugovore s državom.

Bivšoj predsjednici se najvjerojatnije neće ukinuti zastupnički imunitet koji ima kao senatorica.

Vijest o podizanju optužnice protiv nje kao "vođe zločinačke organizacije" događa se uoči njezina trećeg po redu pojavljivanja pred sudcem Bonadiom.

Afera "Korupcijske bilježnice" izbila je 1. kolovoza nakon objave sadržaja bilježnica u kojima je vozač jednog zamjenika ministra pomno bilježio kako su direktori građevinskih i tvrtka za javne radove predavali vreće s novcima članovima administracije Cristine Kirchner.

U tu veliku aferu umiješani su desetci dužnosnika i direktora poduzeća.

Na prvim dvama pojavljivanjima na sudu Kirchner nije htjela odgovarati na pitanja sudca, nego je iskoristila svoje pravo na pisano očitovanje.

"Odlučno tvrdim da nisam bila član zločinačke organizacije i nisam počinila kazneno djelo. Istraga je namjerno uperena protiv mene, nema ni najmanjeg dokaza za kaznena djela koja mi se podmeću", rekla je 3. rujna bivša predsjednica kojoj je 65 godina.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca