Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bivša cura: Pitala sam ga je li ih ubio, a on se samo hihotao...

None Foto: Matija Habljak/PIXSELL, Privatni arhiv, Borna Filic/PIXSELL

Zar tako reagira osoba kojoj je ubijeno dvoje bliskih ljudi? Na moje inzistiranje je li ih ubio samo mi je odbrusio da 'kaj ga sad svi gnjavimo', kazala je bivša djevojka osumnjičenog Damira Minkovića

Dvostruko ubojstvo u zagrebačkim Strugama zgrozilo je javnost krajem studenog. Tada su u obiteljskoj kući pronađeni ubijeni Marija Minković (77) i njezin posinak Siniša Minković (50). Za njihovu smrt osumnjičen je Maričin nećak Damir Minković (35). 

Damir je tog tragičnog vikenda otišao kod djevojke u Beograd odakle se javio medijima, a uhićen je po povratku u Hrvatsku na graničnom prijelazu Bajakovo. Već je otprije poznat policiji zbog pljačke Zlatarne Celje u centru Zagreba. 

SUSJEDI U ŠOKU Nećak se branio šutnjom: Krao je zlato, a ubio ih zbog sitniša?

- Čim sam u medijima vidjela što se dogodilo, odnosno da su Marica i Siniša ubijeni, dakle odmah u subotu popodne, poslala sam mu poruku u kojoj sam mu izrazila sućut jer Marica i Siniša su bili predivni ljudi. Dobro sam ih poznavala jer sam jedno vrijeme živjela s Damirom u toj kući. Nije odgovorio na poruku, pa sam ga zvala. Nije se javljao - rekla je Damirova bivša nevjenčana supruga s kojom ima i dijete za Vijesti.hr. 

'Zar tako reagira osoba kojoj je ubijeno dvoje bliskih ljudi?'

- Tada sam mu opet poslala poruku i rekla mu da se javi. Razgovarali smo preko kamere. Šokiralo me kada sam vidjela kako je hladan i čula kako se hihoće. Zar tako reagira osoba kojoj je ubijeno dvoje bliskih ljudi? Pitala sam ga ima li on kakve veze s tim na što se počeo smijat. Rekao je da nema veze s ubojstvima. Bio je gol i svježe obrijane glave. Na moje inzistiranje je li ih ubio samo mi je odbrusio da 'kaj ga sad svi gnjavimo'. Čak je rekao i da će prodat tu kuću jer da ne može spavati u kući u kojoj su ljudi ubijeni samo zid od njega - ispričala je i dodala kako je i njoj tvrdio da je to učinio netko drugi te da je možda on bio meta. 

PREREZAO IM VRAT Ubio tetu i bratića u Zagrebu: Nećaku mjesec dana pritvora

- Premrla sam od straha za svoj i život svog djeteta. Pitala sam ga jesmo li dijete i ja sigurni, rekao je da jesmo. Ipak, zbog straha dijete nisam vodila tjedan dana u školu iako je i on u međuvremenu bio uhićen - priznala je. No, nije povjerovala u njegovu priču da nije počinio ta ubojstva jer, osim što ga dobro poznaje, bilo joj je sumnjivo i što ju je kobnog petka putem poruka pitao poznaje li kojeg kamatara jer mu hitno treba 2.500 eura.

U probleme upadao zbog djevojaka 

- Kazala sam mu da ne poznajem i pitala ga za što mu treba. Nije mi želio reći. Ne bih željela ništa ishitreno zaključivati, ali sumnjam da mu je trebalo za svadbu s obzirom da znam da je kupio burme, a i djetetu je rekao da će u prosincu poći s njim u Beograd da upozna 'novu mamu'. On je inače najviše upadao u probleme zbog cura odnosno kada je bio u vezama - istaknula je. 

POLICIJA RIJEŠILA SLUČAJ Nećak se ušuljao u kuću i teti i bratiću prerezao vrat u krevetu

Prisjetila se i kako je pljačku zlatarnice izveo u vrijeme kada je ona bila u četvrtom mjesecu trudnoće. 

- Upoznala sam ga kada sam preko oglasa od njega kupila psa. Malo pomalo i počeli smo hodati. Nakon šest mjeseci veze sam zatrudnjela. On je meni govorio da će počiniti pljačku, ali mu nisam vjerovala. Naprosto mi nije djelovao kao tip koji ima hrabrosti tako nešto učiniti - ispričala je. 

'Nije pokazivao kajanje' 

- On je uvijek više djelovao kao papučar zato policiji i nisam ništa prijavila iako sam zbog toga bila osuđena na šest mjeseci uvjetne kazne. Međutim, kada sam na radiju čula za pljačku, znala sam da je ipak on. Bili smo kod moje bake i sva trojica su 'pala' već idući dan. Prvo je policija uhitila njegove kompanjone jer su ukradeno zlato pokušali prodati preko Facebooka. Damir je dio zlata sakrio u šaht, dio u plafonijeru, a dio nije nikada pronađen niti mi je ikada rekao gdje je - prisjeća se i nastavlja:

- Kada sam ga upitala zašto je to učinio odgovorio mi je kako su moja i njegova mama na njega vršile pritisak s obzirom da sam bila trudna, kako beba nema uvjete za život u toj kući u Strugama. Ali nije pokazivao nikakvo kajanje. Cijelo vrijeme se ponašao kao da se ništa nije dogodilo zato sam i sada posumnjala da ne govori istinu kada je tvrdio da nije umiješan u ubojstva - ispričala je. 

Komentari (36)
  • Cuj to pokusali prodat ukradeno zlato preko fb.. pink panter se ponosi njima

    10. 12. 2018,   16:18
  • Takve triba zatvorit, zavarit vrata i prozore. Samo ostavit mali otvor cca.20 x 20cm da mu se dostave mrvice od hrane samo da preživljava.

    10. 12. 2018,   16:36
  • Klošar

    10. 12. 2018,   17:47