Obavijesti

News

Komentari 141

Bivša HNS-ovka prelazi Mikiju, sad će imati čak 10 zastupnika

Bivša HNS-ovka prelazi Mikiju, sad će imati čak 10 zastupnika
1

Uz Mariju Puh koja je saborska zastupnica s liste HNS-a, Bandiću će prijeći i bivši predsjednik zagorskog HNS-a Anđelko Topolovec i niz članova koji su napustili Vrdoljaka. Bandić je četvrta snaga u Saboru

VIDEO

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić svojevrsni je politički fenomen. Na izborima prije dvije godine, samo on je iz svoje stranke uspio dobiti dovoljno glasova za ulazak u Sabor. Međutim, sada će Bandić kontrolirati čak 10 saborskih zastupnika. Nakon HDZ-a, SDP-a i Mosta, on po broju zastupnika postaje četvrta politička snaga u parlamentu.

Posljednja akvizicija gradonačelnika je bivša HNS-ovka Marija Puh koja je do početka mjeseca bila i potpredsjednica stranke. Iako se nagađalo da bi ona mogla prijeći Bandiću nakon što je nedavno podnijela ostavke na funkcije u HNS-u i napustila stranku, sada je informacija i potvrđena. HNS je time ostao na četiri zastupnika i peti im je u klubu bivši SDP-ovac Tomislav Saucha.

Kako nam je neslužbeno potvrđeno, u četvrtak će Bandić održati tiskovnu konferenciju u Zagorju, vjerojatno Krapini, i na njoj će objaviti da Puh prelazi u njegovu stranku.

Uz nju, Bandiću će prijeći i bivši čelnik Krapinsko-zagorskog HNS-a Anđelko Topolovec, a sa sobom će povući i niz članova koji su također napustili narodnjake pod vodstvom Ivana Vrdoljaka. Topolovec je načelnik općine Radoboj i poznat je jer ga je stranka probala progurati za šefa državnih Narodnih novina, ali nije uspjela zbog obrazovanja, pa je postao savjetnik. Nedavno je Topolovca optužio i ravnatelj Županijskih cesta da je tražio da ga zaposli na lažiranom natječaju iako nema stručnu spremu. Topolovec je to opovrgnuo.

U svakom slučaju, Bandićeva snaga u vladajućoj koaliciji Andreja Plenkovića, još dodatno raste. Bandić je u svoj klub dobio i bivšeg SDP-ovca Zdravka Ronka koji je napustio stranku zbog neslaganja s Davorom Bernardićem.

Prešao mu je i Ivica Mišić koji je ušao na listi Živoga zida i Promijenimo Hrvatsku. Bandiću su prišla i četiri zastupnika manjina: mađarske Robert Jankovics, romske Veljko Kajtazi, albanske Ermina Lekaj Prljaskaj i češke Vladimir Bilek.

Željko Lacković, čelnik Đurđevca, nije u klubu Bandića, ali kako nam kažu, lojalan je Bandiću i neće ići kontra vladajuće koalicije. On je na kraju zamjena Milanu Bandiću u Saboru. Kažimir Varda je prešao u Bandićevu stranku nakon što je u Sabor ušao na listi HSU-a u koaliciji sa SDP-om. Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović je iz Reformista Radimira Čačića, a oni su koalirali predizborno s Bandićem i on je dobio legitimitet na izborima.

Zamolili smo za komentar Topolovca, ali nam se nije javio. Marija Puh nam se obećala javiti kada završi sastanak i otkriti razloge prelaska. Njen komentar ćemo objaviti čim se javi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...