Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bivšem dečku propucali bedra i zatukli ga lopatom

None Foto: K.Petrić 5

Danica Parmaković (55) mecima je zaustavila Gorana Mikića (25), koji je usred noći provocirao njenu kćer Sanju i pokušao im provaliti u kuću

Goran Mikić (25) u noći na utorak popeo se na ogradu i uskočio u dvorište kuće u vinkovačkoj Ulici Ivana Gorana Kovačića. Stajao je pred kućom svoje bivše djevojke Sanje Parmaković i vikao, razbudivši Sanju i njene sustanare. U kući su još bili Sanjina majka Danica Parmaković (55) i njen 73-godišnji prijatelj, inače pradjed Sanjina djeteta.
Nakon nekog vremena Mikić je prestao s verbalnim provokacijama i pokušao je provaliti u kuću. Danica Parmaković je tada zgrabila pištolj, izašla u dvorište i pucala u Mikića. Nekoliko metaka pogodilo ga je u bedra, no Mikić nije posustajao. Krvavih nogu i dalje je pokušavao obiti ulazna vrata i upasti u kuću. Na kraju je Mikića zaustavio 73-godišnjak, koji ga je udario lopatom po glavi. Ubrzo je pred kuću Parmakovićevih stigla policija.
- Vidio sam policiju u našoj ulici i nije mi ništa bilo jasno - kaže Milan Sudar, jedan od susjeda.
Druga susjeda Marija Cvilinder također kaže da ništa nije čula.
- Vlasnicu kuće smo priveli zbog ubojstva u pokušaju, provalnika zbog narušavanja nepovredivosti doma, a 73-godišnjaka prijavit ćemo zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda - rekao je Miroslav Janić, glasnogovrnik PU vukovarsko-srijemske.
Susjedi kažu kako je inače riječ o problematičnoj obitelji. Navodno su u čestim obiteljskim svađama znali letjeti i noževi.
Riječ je o vrlo teškim ranama jer su mu meci propucali natkoljeničnu kost, a jedan metak mu je okrznuo i glavu. No pacijent se nalazi izvan životne opasnosti, rekao je dr. Tomislav Mišković iz vinkovačke Opće bolnice, u kojoj su Mikića operirali u utorak ujutro. Mikić je otprije poznat tamošnjoj policiji zbog raznih nedjela. Danicu Parmaković i 73-godišnjaka priveli su oko 15 sati u  Palaču pravde u Vukovaru.

Komentari (53)
  • Pa mogli su zvati policiju kada im se došao tako ponašati u 2 ujutro i još upasti u njihovo dvorište..

    8. 1. 2008,   14:19
  • pa to nigdje nema, da ne smiješ upucati provalnika u kuću...nama stvarno zakoni imaju takvu nedosljednost da je to nevjerovatno

    8. 1. 2008,   14:20
  • ovo je moguće samo kod nas....može te provocirati tko god želi...njemu ništa...pozoveš policiju...još si kažnjen....treba štititi lopove i nasilnike....BRAVO KANADERU....to je demokracija i ....idemo dalje

    8. 1. 2008,   14:08