Obavijesti

News

Komentari 91

Bivši ministri: Neki će u Sabor, a neki odmaraju u miru i tišini

Bivši ministri: Neki će u Sabor, a neki odmaraju u miru i tišini
2

Boris Lalovac je za tportal otkrio kako ga zanima proizvodnja: 'Tamo se može najviše naučiti. U proizvodnim tvrtkama se stvaraju najveće dodane vrijednosti'

VIDEO

Boris Lalovac u Saboru se planira zadržati maksimalno godinu dana. U tom periodu, prema zakonskoj uredbi, bivši dužnosnici ne smiju raditi ni jedan drugi posao koji bi ih doveo u sukob interesa.

POGLEDAJTE VIDEO: Koji će bivši ministri ostati u politici?

Pokretanje videa...

24sata Video 00:55

Zbog te uredbe nedavno je Ante Kotromanović tražio mišljenje Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa smije li se zaposliti u Croduxu, firmi svog prijatelja, umirovljenog generala Ivana Čermaka. Inače, Kotromanović je odlučio reći zbogom politici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mogao bih i ja ići pred povjerenstvo, ali ne želim nikakve sumnje. Bolje da prođe taj rok od godinu dana - rekao je Lalovac za tportal i otkrio kako ga zanima proizvodnja.

- Tamo se može najviše naučiti. U proizvodnim tvrtkama se stvaraju najveće dodane vrijednosti - odgovorio je Lalovac.

Bivši ministar turizma, IDS-ovac Darko Lorencin , na parlamentarnim izborima nije uspio ući u Sabor. Ali i on u narednih godinu dana može na miru tražiti novi posao. Dotad je pod 'zaštitom' uredbe koja bivšim dužnosnicima garantira, dok ne nađu novi posao, šest mjeseci isplatu pune plaće i šest mjeseci pola plaće. Kao ministar, Lorencin je zarađivao oko 18.000 kuna mjesečno.

- Uzeo sam mjesec dana mira i tišine. Iskreno, ne razmišljam još puno o tome što ću dalje. U trećem mjesecu ću početi planirati - rekao nam je Lorencin.

U Sabor se vraća HNS-ovac Ivan Vrdoljak , bivši ministar gospodarstva, iako priznaje da je imao dileme. Razmišljao je, kaže, o povratku u tvrtku Ato Inženjering čiji je jedan od osnivača.

- Dosta sam o tome razgovarao sa svojom obitelji. Na kraju sam odlučio da ostajem potpuno posvećen politici. Vratit ću se u tvrtku koju sam stvarao i vodio kad apsolutno završim s politikom - rekao je za tportal Vrdoljak.

Branko Grčić , bivši potpredsjednik vlade Zorana Milanovića i ministar regionalnog razvoja, vidi se zasad sigurno u politici, dok mu traje četverogodišnji zastupnički mandat.

- Vidjet ćemo kako će stvari ići dalje. Kao sveučilišni profesor ja sam u netipičnoj situaciji jer mogu uvijek birati. Dok sam u Saboru, status na splitskom Ekonomskom fakultetu mi je u mirovanju - izjavio je Grčić.

Njegov stranački kolega iz SDP-a Gordan Maras kaže da nikad nije ni dvojio vraća li se u saborske klupe.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag