Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bivši mister turizma obećao se predati policiji: 'Dolazim gol!'

None Foto: Marko Prpic/Ivo Cagalj/PIXSELL

Bečića (35) splitska policija traži desetak dana od kad je demolirao kafić u Tugarama. Bečić je 2012. godine pravomoćno osuđen zbog pokušaja ubojstva Ridvana Kaqikua. Dobio je četiri i pol godine zatvora

Mario Bečić (35), nekadašnji 'mister turizma Dalmacije', odlučio se predati splitskoj policiji na bizaran način: pojaviti se pred postajom potpuno nag, kao od majke rođen! Bečić je čini se svoju prosvjednu predaju odgodio, iako nam je najavio za srijedu prije podneva.

Vjerojatno će ipak pasti u ruke pravde, jer policija za njim traga posljednjih desetak dana. Od tada je nedostupan, nakon što je demolirao kafić “Bašo” u Tugarama. Oko 19.30 sati došao je u lokal u središtu mjesta te je, kako su nam otkrili naši izvori, zamolio sve prisutne uključujući i osoblje da napuste lokal. Potom je bacio nekoliko aparata za igre na sreću, inventar, stakla... da bi prije dolaska policije pobjegao.

Svjedoci su ga prepoznali bez zadrške, ipak je Bečić, poznatiji pod nadimkom Đoni, iz obližnjih Srinjina. Napravio je štetu od par tisuća kuna te je od te večeri u bijegu.

Istina, policija ga ne traži previše intenzivno. Nisu inspektori još riješili pokušaj ubojstva u kojem je 'mister turizma Dalmacije 2005.' bio žrtva. Bečića su koncem 2017. godine izrešetali pored kafića Maleni u njegovim Srinjinama. Napadač mu je prišao na cesti, dok je Đoni išao prema automobilu, i brzo ispalio šest metaka iz pištolja, po tri metka u svaku nogu! Preživio je to ranjavanje, a policija je čak privela osumnjičenog. Međutim, nedugo nakon uhićenja su pustili 32-godišnjaka jer nije bilo dovoljno dokaza...

Mario Bečić je 2012. godine pravomoćno osuđen zbog pokušaja ubojstva Ridvana Kaqikua. Dobio je četiri i pol godine zatvora. A zločin se dogodio na Božić 2009. godine u kafiću u Tugarama. Bečić se u početku teretio za ubojstvo, jer je nesretni Kaqiku preminuo u bolnici dvadesetak dana kasnije. Međutim, tijekom suđenja je medicinsko vještačenje pokazalo da je do smrti Ridvana Kaqikua došlo zbog neprepoznate sepse, kao posljedica nemara pri liječenju, a ne zbog Bečićevih udaraca.

Komentari (17)
  • ...hbt, ja prečit’o ministar turizma...dalje...

    6. 2. 2019,   15:12
  • reklamirajte ga još malo..

    6. 2. 2019,   15:20
  • Opet Burek hara dalmacijom 😊

    6. 2. 2019,   15:23